• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

UI: Terziću krivo zbog kukavičluka!

Selektor Zoran Terzić razočaran je načinom na koji je odbojkaška reprezentacija Srbije u finalu Univerzijade poražena od Italije (2:3).

 UI: Terziću krivo zbog kukavičluka! Izvor: MONDO

"Plave" su pet dana ranije, u grupi, vodile protiv Italije sa 2:0 i takođe izgubile rezultatom 2:3. Ovog puta je bilo 2:1...

"Priželjkivao sam Italiju, baš zbog toga što sam mislio da će motiv i hrabrost biti na našoj strani, zbog načina na koji smo doživjeli prethodni poraz od njih. Nažalost, dobile su nas istim oružjem. Bile su puno hrabrije u odlučujućim momentima", počeo je Terzić.

Dugogodišnji učitelj naših odbojkašica smatra da je riječ o strahu od pobjede.

"Opet nam se dogodio pad u momentu kada djevojke počnu da razmišljaju kako imaju pobjedu u rukama. Prošli put je to bilo pri 2:0 za nas, sada kod 1:1 i velikog vođstva u trećem setu. Žao mi je što su nas Italijanke dobile na to, a ne na taktiku, tehniku ili u krajnjoj liniji na snagu. Ali dobro, radićemo na tome, pokušaćemo to da popravimo", u dahu je izgovorio selektor Terzić.

Srbija je skoro čitav turnir odigrala bez Jelene Nikolić, na klupi je ostala i Jovana Brakočević, Jovana Vesović imala je minimalnu minutažu...

"Mali fond igračica koji smo imali, odnosno nijednu pravu izmjenu, sigurno je uticao na ovo, ali nije bio presudan faktor. Presudilo je to što smo kukavički odigrali dio utakmice, kao i prošli put".

A šta kažu igračice?

"Izgorjele smo u želji da osvojimo zlatnu medalju i dokažemo se pred našom publikom, Beogradom i Srbijom. Očigledno da ta želja nije bila dovoljna", rekla je Ivana Đerisilo.

"Trudile smo se maksimalno da odradimo sve što je do nas. Koncentracija nam je popustila u posljednjem setu, kada je trebalo da budemo najjače. Nadam se da će sljedeći put biti bolje, šta drugo da kažem", nadovezala se Stefana Veljković.

Jedino se Maja Ognjenović setila da kaže da je ipak ostvaren dobar rezultat - drugo mjesto na Univerzijadi, kao prije dve godine u Bangkoku.

"Šteta što nismo uspjele da im se revanširamo. Koliko god pričali da ne treba ovaj poraz shvatiti tragično, sigurno je da se ne osjećamo prijatno kada poslije vođstva od 2:1 izgubimo od Italijanki u punom Pioniru. Ali medalji se u zube ne gleda. Nadam se da ćemo iz ovog poraza izaći mnogo jače".

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC