• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SKIJANJE: Lindzi Von najbrža u Kran-Montani

Von je ovom pobedom osigurala titulu u spustu za ovu sezonu, a povećala je i vodjstvo u generalnom plasmanu za Svetski kup.

 SKIJANJE: Lindzi Von najbrža u Kran-Montani  Izvor: MONDO

Lidnzi Von isprašila je konkurenciju na strmim padinama Kran-Montane u subotu pre podne. Amerikanka je bila ubedljiva u spustu, ostavivši najbližu konkurentkinju za više od pola sekunde.

I ne samo to, Von je ovom pobedom osigurala titulu u spustu za ovu sezonu, a povećala je i vodjstvo u generalnom plasmanu.

Von je jednu vožnju na 2.236 metara dugačkoj stazi "Nasional" u čuvenom švajcarskom zimovalištu provezla u vremenu 1.23,57, što je bilo za 61 stotinku brže od Austrijanke Renate Gečl. Treća je bila Italijanka Nadia Fakini, koja je za pobednicom zaostala 64 stotinke.

Ovom pobedom Von je povećala prednost u generalnom plasmanu Svetskog kupa nad Nikol Hosp iz Austrije, koja je bila tek 27. sa skoro dve sekunde zaostatka za Vonovom. Pobednica spusta oborila je rekord SAD sa najviše pobeda u spustu u karijeri.

Ovo joj je deseta pobeda u najbržoj disciplini u karijeri.

Subotnji supst bodovao se za generalni plasman u ovoj disciplini, a u nedelju će biti vožena super-kombinacija (slalom i spust), gde će se rezultati računati u poretku za titulu u kombinaciji.

Kao i u muškoj konkurenciji, finale sezone za dame je u italijanskom Bormiju, gde će od 10. do 16. marta biti vožene poslednje trke u slalomu, veleslalomu, superveleslalomu i spustu (dve), kada će pasti odluka o osvajačima "Kristalnog globusa", odnosno najboljima u svakoj od disciplina.

Generalni plasman za Svetski kup: Von 1.203, Hosp 1.053, Maria Reiš (Nemačka) 1.026, Marliz Šild (Austrija) 954, Elizabet Gergl (Austrija) 942...

Plasman u spustu: Von 755, Gečl 448, Brit Janik (Kanada) 390, Anja Person (Švedska) 331...

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC