• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Monika Seleš u Kući slavnih

Bivša teniserka, Amerikanka srpskog porijekla, Monika Seleš svečano je u suboru primljena u Međunarodnu tenisku Kuću slavnih u Njuportu.

 Monika Seleš u Kući slavnih Izvor: MONDO

Selešova (35) je 1991, 1992. i 1993. godine, punih 178 nedjelja, bila najbolja teniserka svijeta, a tokom karijere osvojila je devet gren slem titula u singlu, ukupno 53 turnira.

U aprilu 1993. godine, kada je bila na vrhuncu karijere, morala je da se povuče na dvije godine iz tenisa pošto ju je na teniskom turniru u Hamburgu napao i izbo nožem mentalno oboljeli njemački gledalac.

Poslije povratka, ona je ipak uspjela da osvoji turnir u Torontu, kao i Otvoreno prvenstvo Australije 1996. godine, ali više se nikada nije vratila na prvo mjesto svetske rang liste.

"Vraćajući se u Toronto, poslije ranjavanja, na svoju karijeru gledala sam kao na dvije faze: prije napada i poslije napada", rekla je Selešova.

Ona je rođena u Novom Sadu 2. decembra 1973. godine u mađarskoj porodici. Osvojivši Rolan Garos 1990. godine sa 16 godina, postala je najmlađa teniserka svijeta koja je pobijedila na tom turniru.

Posljednji profesionalni meč takođe je odigrala na Rolan Garosu, 2003. godine, ali zvanično se povukla iz tenisa u februaru prošle godine.

Tokom karijere Selešova je četiri puta osvajala Australijan open, tri puta Rolan Garos, dva puta US open, a 1992. godine igrala je u finalu Vimbldona.

U Međunarodnu tenisku Kuću slavnih izabrana je u januaru ove godine, a sada je to i potvrđeno na svečanosti koja je na terenu u Njuportu trajala oko sat i po vremena.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC