• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OK BiH: Rekordan broj stipendista za Rio

Autor mondo.ba

Jedanaestoro sportista Bosne i Hercegovine potpisali su u utorak ugovore o stipendiranju olimpijske solidarnosti MOK-a kao potencijalni kandidati za učešće na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine.

Olimpijski komitet BiH je u saopštenju naveo da je ponosan na uspjeh pri apliciranju na program "Školarine za sportiste", koja je odobrila dosad rekordni broj stipendija za bh. sportiste, njih jedanaest.

To su: Hamza Alić (atletika), Mirza Bašić (tenis), Džemal Bošnjak (boks), Larisa Cerić (džudo), Damir Džumhur (tenis), Emina Hadžiahmetović (stoni tenis), Kemal Mešić (atletika, na fotografiji), Ivana Ninković (plivanje), Mesud Pezer (atletika), Harun Sadiković (džudo), Aleksandra Samardžić (džudo).

Predsjednik Olimpijskog komiteta BiH Siniša Kisić je izjavio da će bh. sportisti imati mjesečnu stipendiju u iznosu od 650 dolara, a koje su operativne od 1. septembra 2014. godine i trebale bi trajati do 31. avgusta 2016. godine, u zavisnosti od kontinuiteta treninga i rezultata stipendista.

Ukupna pomoć za 11 sportista iznosi 407.000,00 KM za dvogodišnji period do Igara.

Kisić je dodao da su Olimpijske igre u Riju 2016. godine prve ljetne Igre koje će se održati u Južnoj Americi - od 5. do 21. avgusta 2016. godine. Učestvovaće oko 10.500 sportista iz 204 zemlje, koji će se takmičiti u 42 sporta, među kojima su i novi olimpijski sportovi, golf i ragbi. Sedam miliona ulaznica će biti u prodaji u prvoj polovini 2015. godine.

Stipendisti, potencijalni kandidati za učešće na Olimpijadi zahvalili su se OK BiH na dobijenim stipendijama i istakli odlučnost da ispune normu i nađu se na u Riju 2016. godine, prenio je zvanični sajt OK BiH.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC