• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Merion Džons u ćeliji teksaškog zatvora

Bivša olimpijska i svetska šampionka počela odsluženje šestomesečne zatvorske kazne zbog laganja pod zakletvnom na sudu

 Merion Džons u ćeliji teksaškog zatvora  Izvor: MONDO

Slavna američka atletičarka Merion Džons, osvajačica tri zlatne i dve bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Sidneju 2000. godine, počela je u petak da služi šestomesečnu zatvorsku kaznu, na koju je osuđena zato što je lagala pod zakletvom.

Američki mediji podsećaju da je slavna atletičarka nekoliko puta lagala na suđenju, na kom je optužena za korišćenje nedozvoljenih doping sredstava i da je zato osuđena na kaznu od šest meseci zatvora i dve godine uslovno, kao i na 800 časova društveno korisnog rada.

Zatvorsku kaznu, nekada najbolja sprinterska sveta, odslužiće u teksaškom gradu Fort Vortu, u zatvoru koji je poznat po izuzetno blagom režimu prema osuđenicima.

U dugogodišnjoj karijeri Merion Džons je osvojila brojna priznanja. Na Olimpijadi u Sidneju trijumfovala je na trkama na 100, 200 i štafeti 4x400 metara, dok je bronzanu medalju osvojila u štafeti 4x100 i skoku u dalj. Na prvestvu sveta u Edmontonu 2001. osvojila je zaltnu medalju u trci štafeta 4x100 i na 200 metara, dok je na najkraćoj sprinterskoj deonici zauzela drugo mesto.

Na Svetskom prvestvu u Atini 1997. pobedila je u trkama na 100 i 4x100 metara, a na šampionatu sveta u Sevilji, dve godine kasnije, bila prva na 100 metara i treća u skoku u dalj.

Mađunarodna atletska federacija oduzela joj je, zbog doping afere, medalje osvojene na takmičenjima u Edmontonu i Sidneju.

(Tanjug/www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC