• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Terzić za MONDO: Na pobjedu protiv Bjelorusa

Autori mondo.ba Autori Goran Arbutina

Rukometaš mađarskog Vesprema i dugogodišnji reprezentativac BiH ističe da "zmajevi“ mogu do pobjede u prvom meču kvalifikacija za EP protiv Bjelorusije.

 Terzić za MONDO: Na pobjedu protiv Bjelorusa Izvor: MONDO/Samir Cacan

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Rukometna reprezentacija BiH otvoriće kvalifikacije za EP utakmicom protiv Bjelorusije koja se igra u utorak u Sarajevu. Biće to prilika da „zmajevi“ poslije plasmana na Svjetsko prvenstvo u Kataru 2015 krenu na najbolji mogući način i ka Evropskom prvenstvu 2016 u Poljskoj.

Izabranici Dragana Markovića okupili su se u Sarajevu prije tri dana i pripremaju se za meč sa Bjelorusijom, a u taboru „zmajeva“ vlada optimizam.

"U utakmicu sa Bjelorusijom idemo punim snagama i idemo po bodove, kao i svaku. Bjelorusija jeste veoma dobra ekipa, čvrsta ekipa, to je ekipa koja unazad nekoliko godina ide na velika takmičenja, ali evo i mi sada idemo na Svjetsko prvenstvo, znači i mi smo tu negdje uvijek bili i pravi put je da svaki put idemo sto posto pa šta bude", rekao je za MONDO reprezentativac BiH Mirsad Terzić.

Selekcija BiH danas će biti kompletna, ali Terzić ističe da je jako dobro što većina reprezentativaca već tri dana radi zajedno, što nije česta prilika kada su reprezentativna okupljanja u pitanju.

"Pozitivna stvar je što je savez uspio da organizuje ranije okupljanje reprezentativaca, mnogi igrači su ranije završili sa utakmicama i mogli su da dođu ovdje. Treniramo već tri dana, a večeras ćemo biti kompletni. Sve je ok, ima nekih sitnih udaraca, ali nije to ništa problematično", rekao je Terzić i dodao da je i njegova povreda zbog koje je propustio završetak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo prošlost.

"Povreda je iza mene, sve je u redu, mogu da dam sto posto za reprezentaciju".

Sportsku javnost u BiH početkom mjeseca pomalo je iznenadila informacija da je reprezentacija BiH morala da uplati 11.000 švajcarskih franaka kao kotizaciju za učešće na Svjetskom prvenstvu, što nije slučaj u drugim sportovima, ali Terzić ističe da to nije ništa čudno.

"Pomalo je to smiješno, ali nakon mnogo stvari koje čujemo i proživljavamo to nas nije iznenadilo. Generalno rukomet ne može da se poredi sa fudbalom i košarkom. Rukomet je sport gdje se plaća kotizacija i nije trenutno bajna situacija ni u klubovima ni u reprezentacijama kad su finansije u pitanju".

Terzićev Vesprem sjajno je krenuo u novu sezonu i trenutno zauzima prvo mjesto i u svojoj grupi Lige šampiona, kao i u regionalnoj SEHA ligi u kojoj se ove godine takmiči po prvi put.

"Vesprem igra Seha ligu i Ligu šampiona, dobro nam ide, ali sve je to tek prvi dio. U ligi šampiona se tek kasnije ukrštaju utakmice i kreću ozbiljnije utakmice, nadam se da ćemo do tada zadržati formu i biti zdravi, imaćemo i širinu klupe veću kada se vrate neki igrači. Nadam se da će se to poklopiti i da ćemo ostvariti bar uspjeh kao prošle godine a to je plasman na Fajnal for", rekao je Terzić.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC