• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija pobedila Crnu Goru za početak

Autor mondo.rs

Novi ciklus kvalifikacija za Euro 2016 Srbija otvorila pobedom protiv Crne Gore. Ispunjen Pionir sačekao "orlove".

Rukometaši Srbije pobedom su započeli kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2016. godine u Poljskoj. U prvom kolu Grupe 4 "orlovi" su pred popunjenim tribinama beogradskog Pionira pobedili Crnu Goru 25:21 (10:9).

Izabranici Dejana Perića od prvog minuta utakmice imali su prednost, a jedini zaostatak bio je pri rezultatu 3:4 u ranoj fazi meča. Srbija je odmah preokrenula i više nije ispuštala vođstvo.

Uprkos tome što su "orlovi" imali i od pet golova razlike u drugom poluvremenu, prvi duel sa Crnogorcima od raspada državne zajednice do samog 50. minuta nosio je neizvesnost. Gosti su postizali golove u serijama i upravo posle jedne takve, u trenucima kada je naš tim imao čak trojicu rukometaša manje u polju, prišli su na samo gol zaostatka 9:10.

Dogovor iz svlačionice na poluvremenu ispoštovan je na početku drugog dela. "Orlovi" su snažnije postavili odbranu, a u napadu su pronalazili rešenje čime je napravljena nova osetnija razlika.

Najzaslužniji za startni uspeh bili su Marko Vujin i Ivan  Nikčević sa po sedam golova, dok je kod gostiju najefikasniji bio Melić sa šest.

"Bilo je grešaka, ali nijednog trenutka nismo gubili glavu i koncentraciju. Čestitam igračima, trenutno je najbitnije da smo pobedili, što je veoma važno na startu kvalifikacija. I u narednom meču sa Izraelcima imamo pobedničke ambicije, moramo tako da pristupamo i na strani ukoliko želimo da se plasiramo na evropsko prvenstvo", izjavio je posle meča  selektor reprezentacije Srbije Dejan Perić.

SRBIJA – CRNA GORA 25:21 (10:9)

Hala “Pionir”
Gledalaca – 7000
Sudije: Din i Dinu (Rumunija)
Isključenja. Srbija 16 minuta, Crna Gora 10 minuta

SRBIJA: Pušica, Vujin 7(1), Nikčević 3, Đukić 7, Ilić 1, Marković, Ilić, Milić, Prodanović, Stojković 2, Rnić 1, Vučković, Zelenović, Čutura Dalibor 3, Čutura Davor , Marsenić, Kocić 10 odbrana

CRNA GORA: Mijatović 11 odbrana i sedmerac, Melić 6(3), Milašević, Popović, Čavor, Anđelić, Mijušković, Radović, Vujović 2, Borilović, Pejović, Petričević 2, Božović 4, Borozan 4, Grbović 1, Lipovina 2

Narednu utakmicu rukometaši Srbije igraju već u nedelju, kada gostuju selekciji Izraela.
U drugoj utakmici naše grupe Island je pobedio Izrael na svom terenu 36:19.

Prvenstvo Evrope za rukometaše biće održano od 17. do 31. januara 2016. u Poljskoj.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC