• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marković: U ''fajt'' i sa Dancima!

Autor mondo.ba

Nakon osvojenog boda u Bjelorusiji, rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u nedjelju u tuzlanskom "Mejdanu" igraju drugi meč kvalifikacija, a rival je svjetski i evropski vicešampion Danska.

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Poljskoj 2016. godine, reprezentacija Bosne i Hercegovine započela je remijem u Minsku protiv Bjelorusije 25:25.

Imali su "zmajevi" priliku da se sa dalekog istoka vrate i sa cijelim plijenom, ali na kraju, kada se sve sabere i oduzme, bod je nekako i najrealniji ishod meča sa favorizovanim Bjelorusima.

U drugom kolu grupe 2, Bosna i Hercegovića će u Tuzli ugostiti drugoplasiranu selekciju Evrope i svijeta, reprezentaciju Danske.

"Moram biti zadovoljan bodom iz Minska. Ipak, je Bjelorusija bila favorit uoči našeg ogleda. Rijetko ko na njihovom parketu uspije izvući neki bod, a mi smo remijem pokazali da polako ulazimo u visoko rukometno društvo. Sada moramo nastaviti u istom ritmu. Ne smije biti opuštanja, posebno jer nas čeka velika utakmica u nedjelju sa Danskom. Nikome ne želim unaprijed priznati da je bolji od nas, tako će biti i sa Dancima. Ponovo ćemo se 'potući' i dati naš maksimum, pa ćemo vidjeti hoće li nam to biti dovoljno za neki bod. Iskreno, opet bih bio zadovoljan remijem, ali ćemo ići na pobjedu", rekao je selektor "zmajeva" Dragan Marković, a prenose "Nezavisne novine".

PAROVI 2. KOLA (NEDJELJA)

Litvanija - Bjelorusija (16)
BiH - Danska (20:15)

Danci su u prvom kolu očekivano slavili protiv Litvanaca 31:21.

"Svi znamo šta oni trenutno predstavljaju u svijetu rukometa. Definitivno se radi o sjajnom rivalu, ali se nadam da možemo nastaviti s našim sjajnim partijama i protiv njih. Uz pun 'Mejdan' i gromoglasnu podršku sa tribina možda možemo do pozitivnog rezultata", rekao je mladi Josip Perić.

Duel Bosne i Hercegovine i Danska na programu je u nedjelju, 2. novembra u dvorani "Mejdan" od 20 časiva i 15 minuta.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC