• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PARIZ: Đoković u finalu! Oduvao i Nišikorija

Autor mondo.rs

Najbolji teniser sveta u polufinalu mastersa u Parizu savladao Japanca 6:2, 6:3 i za odbranu trofeja igraće sa Milošem Raonićem.

Novak Đoković nalazi se na korak od odbrane krune na mastersu u Parizu.

On je u polufinalu savladao Keija Nišikorija, sedmog igrač sveta, sa 2:0, po setovima 6:2, 6:3, posle samo 61 minuta igre.

Novak je osim plasmana u finale uspeo da izjednači skor u međusobnim duelima sa Nišikorijem (2:2). Naime, Japanac je pre ovog meča bio jedan od retkih igrača koji je protiv Đokovića ima pozitivan, ne računajući duel u polufinalu Majamija ove sezone, koji je Nišikori predao Srbinu bez borbe.

Đoković se trijumfom u Parizu revanširao sedmom na svetu. On je dobio prethodni duel protiv Noleta, nedavno u polufinalu US Opena i postao prvi Japanac u istoriji koji je igrao finale jednog grend slem turnira.

TOK MEČA

Prvi set

4:1 - Novak je prvi stigao do brejka! Posle ubedljivih gemova na svoj servis, Đoković je u četvrtom gemu iskoristio prvu brejk šansu. Sjajnom forhend dijagonalom iznenadio je protivnika, koji je "cenio" da će loptica izaći u aut, ali je najbolji na svetu pogodio sam ćošak i stigao do prednosti (3:1). Nakon toga lagano je povećao vođstvo.

6:2 - Đoković je imao dobru priliku da odmah napravi još ubedjiviju seriju: Ipak, on je u šestom gemu propustio novu šansu da protivniku oduzme servis. Japanac je produžio nadu kada je smanjio na 2:4, ali ne zadugo. Sigurni Đoković je dobio naredna dva gema i posle 29 minuta stigao do vođstva od 1:0 u setovima. 

DUGA DEVETKA

Novak je pobedom nad Nišikorijem stigao do devete pobedu u nizu u Parizu. Plasman u drugo uzastopno finale izborio je bez izgubljenog seta. Sva četiri meča ove godine (Kolšrajber, Monfis, Marej, Nišikori) dobio je u dva seta. Novak je osim prošle godine, kada je u finalu pobedio Davida Ferera, trijumfovao na mastersu u Parizu i 2009. godine. Tada je bio bolji od Gaela Monfisa.

Drugi set

3:2 - Baš kao i u prvom setu i u nastavku je Đoković bio taj koji je diktirao tempo. Odmah je "stisnuo" rivala, koji se iščupao u drugom gemu, ali je dobra igra Srbinu vrlo brzo opet donela prednost. Novak je opet prvi napravio brejk (3:1), ali je Japanac onda uzvratio istom merom i revanširao se, iskoristivši prvu brejk loptu na meču - 2:3.

5:2 - Đoković je posle izgubljenog gema opet udario svom snagom - došao je do 40:0 na servis protivnika, i iskoristio drugu šansu da ponovo poveća vođstvo (4:2). Nišikori se nije predao posle toga, i on je imao tri brejk lopte, ali je Đoković zahvaljujući pre svega dobrim servisima otklonio pretnje protivnika i došao na korak od trijumfa (5:2).

6:3 - Nišikori je uspeo da produži meč, dobivši gem na svoj servis sa "nulom", ali je najbolji na svetu samo tri minuta kasnije i okončao duel u svoju korist i obezbedio plasman u samu završnicu turnira.

BORISOVI PEHARI - IZAZOV

"Boris mi stalno govori da je tri puta osvojio titulu u Parizu, tako da je to malo izazov za mene", rekao je Đoković.        Boris Beker je titule u Parizu osvajao 1986, 1989. i 1992. i rekorder je po broju osvojenih trofeja u Bersiju zajedno sa Maratom Safinom, koji je dizao pehar 2000, 2002. i 2004. Beker je još po nečemu neprevaziđen - jedini je igrač koji je pet puta igrao finale mastersa u Parizu.

Đoković će u finalu turnira u Parizu igrati sa Milošem Raonićem, koji je posle pobede nad Rodžerom Federerom, savladao i Tomaša Berdiha u polufinalu (6:3, 3:6, 7:5).

Raonić će imati veliki ispit u finalu. Biće to, posle poraza u Kanadi prošle godine, njegovo drugo finale masters turnira u karijeri.

Kao što nikada nije trijumfovao na mastersu, nikada nije ni pobedio Novaka. Igrali su tri puta i Srbin je svaki put napuštao teren kao pobednik.

Ove godine igrali su na turniru u Rimu, a i u četvrtfinalu Rolan Garosa, ali je Đoković slavio u tri seta (7:5, 7:6, 6:4).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC