• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak Đoković u nedelju brani titulu!

Autor mondo.rs

Najbolji teniser sveta u polufinalu Završnog Mastersa u Londonu pobedio Kei Nišikorija 2:1 (6:1, 3:6, 6:0). U finalu sa Vavrinkom ili Federerom. Borba za četvrtu titulu na kraju sezone.

Borba za četvrtu titulu na kraju sezone.

Novak Đoković će u nedelju u londonskoj O2 areni braniti titulu na Završnom turniru Mestersu serije. Protivnik će mu biti Švajcarac, pitanje je samo koji - Rodžer Federer ili Stanislas Vavrinka.

Najbolji teniser sveta posle sat i po borbe bio je bolji od Kei Nišikorija, petog igrača na ATP listi. Srbin je odigrao dva perfektna seta i jedan koji će što pre zaboraviti - 6:1, 3:6 i 6:0.

Đoković je izgubio prvi set posle 17 dobijenih. Prvi od kada je postao otac!

Samo 23 minuta bila su dovoljna Noletu da povede sa 1:0. Japanac je bio potpuno razbijen, a tome u prilog ide i podatak da je Nišikori osvojio samo dva poena na servis Đokovića.

Prvi reket sveta brejkom je otvorio drugi set, ali su onda kola krenula nizbrdo. Japanski teniser je počeo da igra mnogo bolje, da lakše osvaja poene i da prilično muči Noleta. Konačno, uspeo je da osvoji drugi set, što se u ovom trenutku protiv Srbina može smatrati uspehom.

Đoković je morao da igra odlučujući treći set i odigrao ga je maestralno. Rešio ga je maksimalni rezultatom 6:0 i apsolutno zasluženo izborio novo finale, četvrto u karijeri.

U prethodna tri zabeležio je isto toliko pobeda. Proše godine "pao" je Rafale Nadal (2:0), godinu dana ranije Rodžer Federer (2:0), a 2008. Nikolaj Davidenko (2:0).

U KREVETU UZ KOKICE ČEKA RIVALA

"Kei je igrao odlično i sigurno da mu je ovo najbolja sezona do sada u životu, ali napravio je duple servis greške u trećem setu i to ga je koštalo poraza", rekao je Djoković.

Njegov protivnik u finalu biće pobednik duela između švajcarskih tenisera, Rodžera Federera i Stanislasa Vavrinke.

"Naravno da ću gledati meč između Federera i Vavrinke u polufinalu. Uzeću kokice i uživati u duelu iz kreveta", dodao je Novak.

I SET

Bez ikakvih problema, sa jednim izgubljenim poenom, Novak Đoković na svoj servis stiže do vođstva 1:0. Početak polufinala je nastavak odlične igre koju je prvi teniser demonstrirao u prethodna tri meča na Završnom turniru Masters serije.

Kei Nišikori uzvraća, doduše ne tako ubedljivo, ali ipak stiže do izjednačenja na početku meča 1:1. Posle 30:30 Japanac je vezao dva poena i sačuvao servis.

Dva asa i dva vinera za dobijanje drugog gema. Oko minutu je bilo potrebno Đokoviću da se "otarasi" servisa i da se spremi za napada na Nišikorijev.

3:1! već u četvrtom gemu Nišikori se suočio sa dve brejk lopte. prvu je spasao, ali ne i drugu. Đoković ima prednost i sada mora da je materijalizuje kako bi bio na korak od osvajanja prvog seta.

To je i učinio. Bez izgubljenog poena stiže do 4:1. Od početka meča Nišikori je dobio samo jedan poen na servis Novaka. Apsolutno dominira Đoković i ako ovako nastavi ni polufinalu neće dugo potrajati. "Pao" je još jedan servis Japanca i prvi set je pri samom kraju.

Gotov je prvi set! Trajao je 23 minuta...

II SET

Brejk na brejk!

Novak je poveo 1:0, pa izgubio svoj servis. Publika je na strani Nišikorija, jer očigledno želi malo duže da gleda polufinale.

Srpski teniser je malo izbačen iz ritma. Japanac prvi put od početka meča ima prednost (2:1). Prilično lako je dobio treći gem drugog seta, pre svega zbog neiznuđenih grešaka koje napravio Đoković.

Nišikori se potpuno vratio u meč. Sada se igra gem za gem. Nijedan teniser nema prednost u drugom setu. Delovalo je da će Đoković i ovaj deo igre lako privesti kraju i da će brzo u finale, ali je ovaj deo igre daleko uzbudljiviji nego prvi.

Nastavlja se rezultatska klackalica. Trenutno je 4:3 za Japanca.

Nišikori je uzeo set Đokoviću, vratio se u meč potpuno i sada ima priliku da izjednači u setovima. Na redu je njegov servis sa novim loptama...

Iznenađenje - 1:1 u setovima!  Novak Đoković je izgubio prvi set posle 17 dobijenih za redom.

III SET

Nišikori je već u prvom gemu imao dve brejk lopte, ali je Đoković uspeo da se "izvuče" i povede na svoj servis.

Stiže kazna! Đoković uspeva da napravi brejk u trećem setu i da povede 2:0. Novak bi polako trebalo da privede meč kraju. Uspeo je da osvoji svoj servis i da napravi novi brejk, drugi u trećem setu.

Sada je 4:0!

Završen je meč. Novak u trećem setu nije skoro nikakvih problema, što potvrđuje i rezultat od 6:0.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC