• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DK: Federer spreman za jedini trofej koji nema

Autor mondo.rs

Švajcarci sa najboljim igračem u Lilu u petak kreću u borbu za prvi trofej Dejvis kupa. Domaćini Francuzi uzdaju se u svoj tim i pomoć publike na putu do desete "salatare" u istoriji.

Rodžer Federer predao je u nedelju finale završnog Mastersa u Londonu Novaku Đokoviću zbog problema sa leđima, zbog čega su svi strahovali da li će biti spreman da zaigra za Švajcarsku u Dejvis kupu u borbi za trofej protiv Francuske.

Najbolji igrač Švajcaraca odmarao je dva dana, ali je onda odradio prvi trening u Lilu i tako stavio do znanja javnosti da će ipak moći da pomogne svom nacionalnom timu u borbi za "salataru".

Federer 1
Izvor: YouTube

Federeru, jednom od najboljih igrača svih vremena, nedostaje samo taj trofej u bogatoj kolekciji. On je osvojio sve gren slemove u karijeri, srebrnu medalju u pojedinačnoj konkurenciji na Olimpijskim igrama i zlato u dublu u Pekingu 2008. godine.

Švajcaraci su ove sezone prvo nadigrali Srbiju, zatim Kazahstan, a u polufinalu pobedili su Italiju, a ključni poen (3:2) doneo je upravo Federer.

RASPORED

U petak će u 14 časova početi duel Francuske i Švajcarske i na programu će biti dva singl meča.

U prvom će snage odmeriti Conga i Vavrinka, a onda sledi duel Monfis - Federer.

U subotu od 15.30 sati igraće se dubl (Beneto/Gaske - Kjugineli/Lamer), a u nedelju preostala dva susreta u pojedinačnoj konkurenciji, od 13 časova (Conga - Federer i Monfis - Vavrinka).

Oni su tako izborili prvo finale Dejvis kupa posle 1992. godine kada su poraženi od SAD u borbi za trofej. Švajcarska, predvođena Markom Roseom, izgubila je tada od moćnih Amerikanaca (1:3) za koje su nastupali Andre Agasi, Pit Sampras, Džim Kurijer i Džon Mekinro.

Švajcarci novu priliku ne žele da propuste, uprkos tome što protiv Francuza igraju na gostujućem terenu i imaju negativan skor. Dobili su samo dva od poslednjih 12 mečeva, ali u svom timu imaju dvojicu igrača iz top 5 - Federera i Stena Vavrinku.

Rodžer i Stanislas navodno su se sporečkali tokom meča na završnom turniru sezone u Londonu, ali u švajcarskom timu tvrde da su izgladili odnose i da u odličnom raspoloženju dočekuju finale.

Federer 2
Izvor: YouTube

Osim njih dvojice za Švajcarce su prijavljeni Marko Kjudineli i Mihael Lamer, dok Francuzi smtaraju da imaju dobitnu kombinaciju sa kvartetom pouzdanih igrača. Selektor Gi Forže računa na Žoa Vilfreda Congu, Gaela Monfisa, Žilijena Benetoa i Rišara Gaskea.

Francuzi se nadaju da će pred svojim navijačima produžiti listu uspeha u Dejvis kupu. Trenutno sa Velikom Britanijom dele treću poziciji po broju osvojenih trofeja, iza SAD i Australije. Ukupno su u istoriji devet puta podizali pehar, poslednji put 2001, dok čak sedam finala izgubili, uključujući poslednje 2010. kada ih je savladala Srbija.

Finale Dejvis kupa ove godine igraće se na fudbalskom stadionu u Lilu, i to na šljakastoj podlozi, i za očekivati je da će biti oboren rekord po broju posetilaca u tom takmičenju.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC