• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET: Srbija na EP bez Ivane Milošević

Autor mondo.rs

"Zdravstveno stanje nas nekoliko je zaista teško prognozirati. Nemamo još uvek uvid koliko možemo da damo, i kakav će sastav biti u narednim utakmicama. Sitaucija se popravlja iz dana u dan", rekla je kapiten Andrea Lekić

 RUKOMET: Srbija na EP bez Ivane Milošević Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Rukometašice Srbije odbrojavaju poslednje sate do starta Evropskog šampionata u Hrvatskoj i Mađarskoj. Uprkos brojnim zdravstvaenim problemima rade punom parom u Novom Sadu, pod nadzorom selektora Saše Boškovića.

Srpske igračice trenutno su fokusirane na prvi duel na šampionatu, protiv Crne Gore.

"Spremamo se, dva dana je ostalo do polaska u Hrvatsku, tri dana do prve utakmice sa Crnom Gorom. Ono što mogu da obećam da ćemo igrati srcem, glavom i sa velikom ljubavlju prema dresu. Da li ćemo uspeti da pobedimo ne znam, ali one devojke koje budu bile tamo, sigurno će dati sve od sebe. Imamo puno problema, devojke se još uvek nisu oporavile. Ide sve na bolje, ali ne znamo još u kakvom sastavu ćemo započeti šampionat. Bitno je da na EP idemo dobro raspoloženi. Za nas je fokus prva utakmica protiv Crne Gore, oni su šampioni Evrope, mi smo vicešampioni sveta, i to će biti sudar dve jako dobre reprezentacije“, istakao je selektor Saša Bošković.

Selektor Srbije pred polazak u Hrvatsku saopštio je da Ivana Milošević definitivno neće biti u sastavu reprezentacije zbog povrede.

"Srbija ima dobru reprezentaciju, ima dobre devojke, ima blago i ja se nadam da ćemo uspeti da ga sačuvamo. Još nismo odlučili ko ide na prvenstvo, ali je jasno da igračica koja bude imala zdravstveni problem neće biti u sastavu. Sada je na pripremama 19 devojaka, a 18 će ih ići u Hrvatsku. Ivana Milošević definitivno neće igrati na prvenstvu, zbog problema koje ima sa meniskusom: Ona je već otputovala u Kragujevac, gde će imati operaciju, ali se nadam da će biti uz ekipu i bodriti nas sa tribina", poručio je selektor.

Andrea Lekić, koja takođe kuburi sa povredom, ističe da je atmosfera u ekipi odlična, uprkos povredama.

"Posle dužeg vremena sam u reprezentaciji, ne treba trošiti reči koliko mi znači što sam u timu sa najboljim devojkama na svetu. Bilo je teško provesti ovaj deo priprema na rehabilitaciji, međutim, dobar deo je završen, a što se tiče zdravstvenog stanja nas nekoliko zaista je teško prognozirati ishod. Nemamo ni same još uvek uvid koliko možemo da damo, i kakav će sastav biti u narednim utakmicama. Zadovoljna sam i srećna što se situacija popravlja iz dana u dan, ali treba biti obazriv", oprezna je kapiten Srbije.

Ona je dodala da će bez obzira na sastav Srbija igrati najbolji rukomet.

"Prvenstvo je dugo, a ja se nadam da ćemo zadržati onaj nivo koji smo pokazali tokom prethodna dva takmičenja, na EP i SP. Svesne smo da su sve oči uprte u nas, smatram da ova ekipa ima izuzetnu snagu, pre svega kolektiva, i da je naš duh ono što treba da nas drži na šampionatu. Borićemo se, to obećavamo", napomenula je Andrea Lekić.

I Biljana Bandelier je optimista.

"Znači nam podrška povređenih devojaka, koje polako ulaze u trenažni proces. Atmosfera je dobra, i treba takva i da ostane. Moramo biti pozitivne i koncentrisane".

Rukometašice Srbije, srebrne sa poslednjeg svetskog prvenstva, nalaze se u grupi D, sa selekcijama Francuske, Crne Gore i Slovačke, a grupnu fazu takmičenja igraće u Osijeku.

Prvu utakmicu na EP igraju sa reprezentativkama Crne Gore, u ponedeljak od 20.15 časova.

Po tri najbolje selekcije iz četiri grupe izboriće plasman u drugu fazu takmičenja, koja će se igrati u Zagrebu, a reprezentacije iz grupe D, ukrstiće se sa selekcijama iz grupe C (Švedska, Nemačka, Hrvatska i Holandija).

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC