• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Samo tri gola za poluvreme!? Premalo od Srbije...

Autor mondo.rs

Aktuelne vicešampionke sveta ubedljivo izgubile od Francuske u drugom kolu Evropskog prvenstva.

 Samo tri gola za poluvreme!? Premalo od Srbije... Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Ženska rukometna reprezentacija Srbije 2013. godine bila je druga na svetu, a 2012. četvrta u Evropi. Ova 2014, nažalost, neće biti uspešna.

Posle poraza od Crne Gore, u drugom kolu Evropskog prvenstva svedočili smo jednoj od najlošijih partija naših rukometašica ikada.

Francuska je slavila 27:16, ali ono što će se pamtiti jeste očajan učinak Srpkinja u prvom poluvremenu i samo tri postignuta gola za 30 minuta - 11:3. Takav učinak ne mogu da opravdaju ni povrede koje su tokom priprema stvarale probleme našem timu...

"Trikolorke" su u prvih pet minuta meča napravile seriju 3:0, a izabranice Saše Boškovića su prvi gol dale tek u devetom minutu! Pogodila je Jelena Popović i smanjila na 1:3, ali su Francuskinje ubrzo opet povećale razliku.

Koliko su grešaka naše rukometašice pravile u napadu, prvo poluvreme je završeno još i podnošljivom razlikom... Zanimljivo, Srpkinje su u tih 30 minuta imale više grešaka nego šuteva ka golu (14-13). Francuskinje su napravile duplo manje grešaka, a uputile značajno više šuteva (22).

Drugo poluvreme bolje je počelo po naš tim, pošto je Andrea Lekić u drugom minutu postigla četvrti gol za Srbiju. Francuskinje su, međutim, nastavile u svom ritmu i brzo došle do deset golova prednosti (14:4), koju su potom održavale...

Treba, ipak, istaći da je broj grešaka srpskih rukometašica u drugom delu meča značajno smanjen, na pet (ukupno 19), što je uzrokovalo i ofanzivniju igru - 23 šuta (ukupno 36).

Najviše golova u našem postigle su Rajović i Stoiljković, po četiri gola, koliko i francuskinja Boduan, dok je najefikasnija bila Lakraber sa šest.

U drugom meču Grupe D Slovačka je savladala Crnu Goru 28:24. Favorit je vodi na poluvremenu 20:10, ali su u nastavku Slovakinje zaigrale mnogo bolje i doživele dostojan poraz.

U drugu fazu takmičenja, koja će se igrati u Zagrebu, idu po tri reprezentacije iz svake grupe, ali im se brišu bodovi iz duela sa poslednjeplasiranom.

Dakle, ako naše rukometašice uspeju u petak da savladaju Slovačku, igraće u drugoj fazi, međutim, pitanje je da li će tamo uspeti da naprave nešto značajnije...

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC