• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

F1: Meklaren predstavio "pakleni" tim

Autor mondo.rs

Ekipa sa sedištem u Vokingu objavila je da će uz Fernanda Alonsa za taj tim u 2015. voziti Dženson Baton. Kevin Magnusen ostaje kao test vozač.

Ekipa Meklarena priprema se za novu eru. Zvanično su predstavili Fernanda Alonsa, koji je pojačao ekipu iz redova Ferarija, a zatim obelodanili da će mu društvo praviti iskusni Dženson Baton.

Čelnici ekipe iz Vokinga dugo su razmatrali kome će ukazati priliku uz Alonsa, ali je izbor pao na Britanca, koji je dobio prednost u odnosu na talentovanog Danca Kevina Magnusena, koji je u nedavno okončanoj sezoni bio drugi vozač ekipe.

Saopšteno je da će Magnusen biti test vozač u 2015. godini.

"Politika Meklarena je uvek bila da sastavi najjači tim i verujem da to sada imamo sa Alonsom i Batonom. Pregovori sa Džensonom su dugo trajali, ali sada kada su završeni, ubeđen sam da ćemo imati dobru saradnju, ako ne i bolju nego što je to bilo u prošlosti. Da ne bude zabune, on je 100 odsto posvećen uspesima ekipe", rekao je šef Meklarene Ron Denis.

Alonso, dvostruki svetski šampion, 2007. godine već je vozio za Meklaren, ali je posle samo jedne sezone napustio tim zbog neslaganja sa Luisom Hamiltonom. On je tada ostvario četiri pobede i zauzeo treće mesto u generalnom plasmanu.

Dve titule u Formuli 1 osvojio je 2005. i 2006. kao član ekipe Reno, u koju se vratio posle napuštanja Meklarena, dok je od 2009. vozio za Ferari.

Alonso i Baton, koji je bio šampion 2009. godine, zajedno su u karijeri ostvarili 47 pobeda.

Debitanstku trku novi tandem Meklarena voziće 15. marta 2015. godine, kada startuje naredni šampionat Formule 1 Velikom nagradom Australije u Melburnu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC