• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ko će biti "svesrpski" šampion?

Autor mondo.ba

Narednog vikenda u Tesliću održaće se prvi Svesrpski kup u rukometu u kojem će se za trofej boriti dva najbolja kluba iz Republike Srpske banjalučki Borac m:tel i Derventa, te dva najuspješnija iz Srbije - Vojvodina i Radnički.

 Ko će biti "svesrpski" šampion? Izvor: MONDO/Bojan Jakovljevic

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljevic

Predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske Zdravko Milićević je u izjavi banjalučkim medijima istakao da će se ovaj turnir održavati svake godine s ciljem afirmacije rukometa i RS.

"Planirano je da se manifestacija održi u banjalučkoj dvorani 'Borik', ali pošto je tamo u toku turnir u malom fudbalu, odlučili smo se za Teslić. Već dugi niz godina uspješno sarađujemo sa Rukometnim savezom Srbije i nadamo se da će ta saradnja naredne godine biti na još višem nivou", rekao je Milićević.

RASPORED

Subota, 27. decembar

Svečano otvaranje (17.15 h)

Borac m:tel - Derventa (polufinale, 18 h)

Radnički - Vojvodina (polufinale, 20 h)

Nedjelja, 28. decembar

Meč za treće mjesto (16 h)

Finale (18 h)

"Poslali smo dosta pozivnica i vjerujem da će dvorana 'Radolinka' biti ispunjena do posljednjeg mjesta. Ovo je prvi put da ćemo dobiti svesrpskog šampiona u bilo kojem sportu, što je, svakako, događaj koji zaslužuje posebnu pažnju", dodao je Milićević.

Nebojša Golić, vršilac dužnosti direktora Borca, rekao je da će crveno-plavi u Tesliću nastupiti u kombinovanom sastavu.

"Pružićemo šansu mladim igračima da vidimo da li možemo da računamo na njih u narednom periodu. Derventu poznajemo veoma dobro, to je kvalitetna ekipa, koju predvodi iskusni trener Zoran Dokić. Sve to govori da polufinalnoj utakmici moramo pristupiti maksimalno ozbiljno", istakao je Golić.

Trener Dervente Zoran Dokić naglasio je da samo učešće na ovakvom turniru njegovom timu predstavlja veliku čast i zadovoljstvo.

"Nama je ovo sjajna prilika da steknemo iskustvo i nešto naučimo od rivala koji se takmiče u SEHA ligi. Nemamo rezultatski imperativ, želja nam je da se dobro provedemo i mislim da je ovaj turnir odlična stvar za kraj kalendarske godine", rekao je Dokić.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC