• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Humanitarni meč "zmajeva" u Čapljini

Autor mondo.ba

Rukometaši Bosne i Hercegovine u nedjelju će odigrati humanitarnu utakmicu sa Čapljinom, a sav prihod od meča biće uplaćen za liječenje Slavena Miličevića, oboljelog košarkaša iz tog hercegovačkog grada.

 Humanitarni meč "zmajeva" u Čapljini Izvor: MONDO/Samir Cacan

Izvor: MONDO/Samir Cacan

U četvrtak ujutro rukometni "zmajevi" su odradili trening, a zbog Božića po gregorijanskom kalendaru su popodne dobili slobodno od selektora Dragana Markovića.

Svoj prvi meč od okupljanja u Mostaru, "zmajevi" će odigrati u nedjelju u Čapljini protiv istoimenog domaćina, člana Prve lige BiH - jug.

"Susret će biti igran u svrhu prikupljanja sredstava za liječenje oboljelog košarkaša Slavena Miličevića. Dobro će nam doći da provjerimo fizičku pripremljenost igrača na kojoj smo radili tokom sedmice. To će biti jedini susret našeg tima tokom priprema u BiH", izjavio je trener u stručnom štabu "zmajeva" Zuhdija Korkarić.

Prema njegovim riječima, stanje povrijeđenih igrača je povoljno što ulijeva dodatni optimizam pred početak Mundijala u Kataru.

"Ivan Karačić trenira punim intenzitetom već od početka. Kosta Savić je takođe u potpunosti opravljen. Nikola Prce će se u petak priključiti ekipi. On će raditi po posebnom režimu i pod budnom pažnjom našeg ljekara Edina Buljugića, te kondicionog trenera i stručnog štaba. Jedini igrač na kojeg ne možemo računati na Svjetskom prvenstvu je Marko Panić, zato što je operisan".

Reprezentacija BiH će potom da nastavi pripreme u Mostaru do 30. decembra, zatim će uslijediti pauza zbog novogodišnjih praznika, a novo okupljanje je zakazano za 2. januar u Sarajevu.

Dva dana kasnije, planiran je put za Katar, gdje će od 15. januara do 1. februara biti održan Mundijal za rukometaše.

BiH će igrati u B grupi sa Iranom (15. januar), Austrijom (17. januar), Makedonijom (19. januar), Tunisom (21. januar) i Hrvatskom (23. januar).

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC