• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rukometaš BiH: Ne vraćam se bez medalje iz Katara!

Autor mondo.ba

Krlni rukometaš Bosne i Hercegovine Alen Ovčin izuzetno je optimističan pred istorijski nastup "zmajeva" na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

BiH će sredinom januara debitovati na Mundijalu u Kataru i većina aktera "zmajeva" od selektora Dragana Markovića preko igrača najavljuju potencijalno iznenađenje i plasman u drugi krug takmičenja iz B grupe u kojoj su još Hrvatska, Austrija, Iran, Makedonija i Tunis.

Ali, ne i Ovčina, koji svoj rukometni hljeb zarađuje upravo u zemlji domaćina šampionata svijeta u ekipi Al Šamala. U karijeri je još igrao za Slobodu iz Tuzle, Konjuh, Lokomotivu iz Brčkog i sarajevsku Bosnu.

"S obzirom da smo debitanti, iskreno se nadam da ćemo uspjeti izboriti drugi krug, odnosno napraviti neki veći uspjeh. Navijačima Bosne i Hercegovine mogu poručiti da ćemo svi dati sve od sebe kako bismo ih obradovali i usrećili. Ja se ne vraćam bez medalje", izjavio je Ovčina, a prenijelo sarajevsko "Oslobođenje".

Reprezentacija BiH će u Mostaru trenirati do sutra (utorak, 30. decembra), zatim će uslijediti pauza zbog novogodišnjih praznika, a novo okupljanje je zakazano za 2. januar u Sarajevu.

Dva dana kasnije, planiran je put za Katar, gdje će od 15. januara do 1. februara biti održan Mundijal za rukometaše.

BiH će igrati prvi meč na prvenstvu odigrati sa Iranom (15. januar), a zatim slijede utakmice sa Austrijom (17. januar), Makedonijom (19. januar), Tunisom (21. januar) i Hrvatskom (23. januar).

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC