• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvati su "reprezentacija Hercegovine"

Autor mondo.ba

Selekcija Hrvatske na predstojećem Mundijalu u Kataru može da sastavi kompletnu postavu od rukometaša iz dva hercegovačka grada Mostara i Ljubuškog.

Nije nikakva tajna da mnogi sportisti iz Bosne i Hercegovine zbog raznih razloga ne brane boje "zmajeva" već drugih nacionalnih timova, najčešće susjednih država Srbije i Hrvatske.

Ali opet rijedak je primjer da dva grada, u ovom slučaju Mostar i Ljubuški, mogu da nakupe kompletnu postavu koja će zaigrati za Hrvatsku na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

To su:

Ljubušaci - golman Mirko Alilović i desni bek Denis Buntić

Mostarci - pivoti Željko Musa, Igor Anić i Marino Marić, srednji bek Igor Karačić i golman Marin Šego.

Jasno je i to da bi ovoj reprezentaciji Hercegovine nedostajala krila i lijevi bek, ali obzirom da je riječ o iskusnim rukometašima ne vjerujemo da bi im bio problem da zaigraju i na ovim pozicijima.

Takođe i selektor Hrvatske Slavko Goluža je Hercegovac iz Stoca.

Obzirom da su "kockasti" u B grupi, može se dogoditi da momci iz grada na Neretvi zaigraju protiv "zmajeva", koji su se pripremali u tom hercegovačkom gradu, a koji ih je po riječima selektora BiH Dragana Markovića primio kao najrođenije.

Kormilar BiH, inače Banjalučanin Dragan Marković svjestan je cijele situacije o kojoj svjedoči izjava data još u oktobru prošle godine.

"Svaki selektor bio bi na slatkim mukama kada bi mogao računati na rukometaše rođene u BiH, a koji nastupaju ili su nastupali za druge reprezentacije. Možda se svi oni ne bi svakome sviđali svojim karakteristikama, ali bi doprinijeli većoj širini. Koliko samo igrača rođenih u BiH ne igra za nas", rekao je popularni Marka, a prenio "Dnevni avaz".

Njegov tim se poslije novogodišnjih praznika trenutno nalazi na drugom dijelu priprema u Sarajevu, odakle će u nedjelju otputovati u Katar.

Svjetsko prvenstvo počinje 15. januara i trajaće do prvog februara, a "zmajevi" će u grupnoj fazi igrati protiv Irana (16. januara), Austrije (17.1), Makedonije (19.1), Tunisa (21.1) i Hrvatske (23.1).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC