• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vujović za MONDO: Bosna je tvrd orah za sve!

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Legendarni rukometaš i trener Veselin Vujović za naš portal otkrio kolike su šanse Bosne i Hercegovine na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Kataru, pričao o eksjugoslovenskoj školi, favoritima za zlato...

 Vujović za MONDO: Bosna je tvrd orah za sve! Izvor: MN PRESS

Iako rukometni hljeb zarađuje na klupi Zagreba, Vujović je priznao da će na predstojećem Mundijalu navijati za Bosnu i Hercegovinu, koja je voljom žrijeba svrstana u vrlo tešku grupu u kojoj je i Hrvatska.

Pored "kockastih", "zmajevi" će na SP u Kataru, koje traje od 14. januara do 1. februara, igrati u grupi sa selekcijama Irana, Makedonije, Tunisa i Austrije.

"Osim Hrvata koji su izraziti favoriti u grupi, ostale ekipe mogu ‘svako svakog’ da pobijede. S tim što je BiH pokazala da je ozbiljna i organizovana reprezentacija koja je tokom kvalifikacija, eliminacijom Islanda u baražu, ali i sada u pripremnim mečevima pokazala da će biti ‘tvrd orah’ za sve", počeo je Vujović priču za MONDO.

Prema njegovim riječima, od "zmajeva" očekuje da preskoče prvi krug takmičenja na Mundijalu.

"Lično sam uvjeren da će BiH biti među četiri ekipe u grupi i da će proći u drugi krug. Siguran sam da ‘zmajevi’ mnogima mogu da pomrse račune. Apsolutno, ako ih bilo ko bude potcijenio imaće velikih problema. Ja od prvog dana kvalifikacija navijam za BiH i vjerujem da tim Dragana Markovića može biti jedno od ugodnijih iznenađenja Svjetskog prvenstva".

Iako se imena protivnika u BiH, osim Hrvatske i Makedonije, ne čine "našima", Vujović je podsjetio da svi timovi u grupi imaju imaju "jugoslovenski" štih, čak i Austrija…

"Nikola Marinović je na golu Austrije i bio je juniorski reprezentativac Jugoslavije u tandemu sa Danijelom Šarićem dok sam bio selektor 'plavih'. Sad ima austrijski pasoš. Biće to interesantan sukob 'eksjugosovenske' škole rukometa. Hrvate vidim među osvajačima medalja, Tunis je najbolja afrička selekcija i uvijek je bila nezgodna, a posebno sad jer je vodi Sead Hasanefendić, veliki radnik, borac i stručnjak koji je svuda gdje je radio ostavio veliki pečat", kratko je analizirao Vujović.

LIČNA KARTA

Veselin Vujović (Cetinje, 18. januara 1961) je kao rukometaš osvojio dvije titule prvaka Evrope sa Metaloplastikom i jednu s Barselonom. Godine 1986. bio je najbolji igrač bivše Jugoslavije, a 1987. od strane IHF-a proglašen je za najboljeg na svijetu.

Sa selekcijom bivše države kao igrač bio je prvak svijeta i osvajač zlatne olimpijske medalje osamdesetih godina prošlog vijeka.

Kao trener osvajao je s skopskim Vardarom regionalnu SEHA ligu, a pored Zagreba, vodio je i španski Siudad Real i selekciju Srbije i Crne Gore.

I nastavio…

"BiH je sastavljena od odličnih igrača, posebno čvrstih kad je u pitanju odbrana, a u napadu možda imaju određene limite, ali je Marković svojim radom te detalje u potpunosti promijenio. Makedonci, čiji je trener Ivica Obrvan, davanjem pasoša Renatu Vugrinecu i Nemanji Pribaku su podigli sužen izbor na bekovima, pa sad mogu da rasterete Kirila Lazarova i Naumčea Mojsovskog. Jaka su takmičarska ekipa koja dugo godina igra zajedno i može takođe da bude nezgodan rival. Iran predvodi Slovenac Borut Maček. a Austrija je najbliža onom zapadnom poimanju rukometa, s puno trke i mnogo golova. Imaju motivaciju i ne bih se baš glatko kladio protiv njih. Biće to teška grupa i vrlo interesantno takmičenje u Kataru. A, naravno, ponavljam navijaću za naše - najprije BiH, pa Hrvatsku i Makedoniju".

Vujović je ponovio da od Hrvatske očekuje medalju, ali ne vjeruje da se kad je riječ o visokom plasmanu u Kataru, može dogoditi neko veće iznenađenje.

Izvor: MN PRESS

"Nema mnogo egzibicija…U polufinalu vidim Francusku, Španiju, Dansku i Hrvatsku, ne vidim da bi neko mogao da ih ugrozi. Moguće je da izgube poneku utakmicu u grupi, ali dugo je takmičenje, pa će oni sa najboljim izborom igrača, koji imaju najviše iskustva doći u samu završnicu i dijeliti medalje. A to su ove selekcije".

Među ove četiri reprezentacije dakle nalazi se i novi šampion svijeta, a po Vujovićevom mišljenju, to će biti Francuska ili Hrvatska.

"O zlatnoj medalji odlučuje mnogo faktora, sreća, povreda, trenutna inspiracija i onda je sve moguće…Po meni bi bio red da Hrvatska, koja je često zaustavljana na korak do zlata, bude prvak, ali su Francuzi sa najboljim igračem planete Nikolom Karabatićem prvi favoriti za titulu", zaključio je Vujović.

.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC