• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo su Golužini "kauboji" za Katar

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Selektor rukometne reprezentacije Hrvatske Slavko Goluža objavio spisak igrača koji će igrati na SP u Kataru u grupi sa selekcijom BiH.

Selekcija Hrvatske danas odlazi u Katar gdje će se takmičiti na SP u grupi sa BiH, Makedonijom, Iranom, Tunisom i Austrijom, a cilj popularnih "kauboja", prema riječima selektora Goluže je prvo mjesto u grupi.

Na njegovom spisku su sljedeći igrači: Ivić, Alilović, Čupić, Horvat, Vori, Musa, Brozović, Kopljar, Stepančić, Gojun, Duvnjak, Karačić, Slišković, Štrlek, Ninčević i Bičanić.

"Trebamo više sreće i manje povreda, ali činjenica je da ćemo dati sve od sebe. Nalazimo se u teškoj grupi koju ne treba nimalo bagatelizirati zbog toga što za sve utakmice, osim Irana, ne možemo predvidjeti pobjedu. Ni za Austriju, pogotovo za Tunis koji je neugodan protivnik, pa dolazi neugodna Makedonija, pa još neugodnija Bosna i Hercegovina. Morat ćemo se dobro istrošiti u prvom krugu da prođemo u poziciju jedan, što je nama osnovni cilj u prvom krugu, kako bi izbjegli sve favorite za medalju do eventualnog polufinala", rekao je potpredsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Zoran Gobac.

Selektor Goluža rekao je da su reprezentativci u Umagu pripreme odradili odlično, planski i bez težih povreda.

"Misli su nam usmjerene na prvu utakmicu sa Austrijom", poručio je Goluža sa nadom da će momčad u svaku utakmicu "ući maksimalno".

Kapiten rukometne reprezentacije Igor Vori je izjavio da ni grupa ni protivnici koji očekuju reprezentaciju nisu lagani, pogotovo prva utakmica sa Austrijom, za koju smatra da je najvažnija utakmica u grupi. Vori je kazao kako je Austrija neugodan protivnik koji ima deset igrača iz Bundeslige.

"Spremni smo i idemo po pobjedu u prvoj utakmici", poručio je Vori.

Reprezentativac Domagoj Duvnjak je kazao da su reprezentativci nestrpljivi prije leta za Katar te kako će sve dati od sebe da uđu u prvenstvo sa dva boda.

Hrvatski rukometni reprezentativci kreću za zagrebačkog aerodroma Pleso nešto prije 15 časova za Dohu, gdje će stići malo prije ponoći.

Svjetsko prvenstvo u rukometu u Kataru održaće se od 15. januara do 1. februara 2015.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC