• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đokovićev teniski centar na Novom Beogradu

Posle Kragujevca, Đokovići dobijaju u zakup i zemljište na Novom Beogradu za gradnju teniskog centra.

 Đokovićev teniski centar na Novom Beogradu  Izvor: MONDO

Porodica najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića, po svemu sudeći, gradiće teniski centar u Novom Beogradu, na lokaciji koja se nalazi zapadno od Ulice dr Ivana Ribara.

Uprkos prošlogodišnjim razmiricama između gradskih vlasti i oca srpskog tenisera, porodično preduzeće "Femili sport", pobedilo je na javnom nadmetanju, kao jedini ponuđač, za dodelu zemljišta u zakup u novobeogradskom Bloku 45. Zakup će trajati 99 godina!

Reč je o dve građevinske parcele tik uz nasip na Savskoj obali površine 3,8 hektara, za koju će na ime naknade za uređivanje građevinskog zemljišta "Femili sport" izdvojiti gotovo milijardu dinara.

Đokovićima je zemljište prodato po početnoj ceni (432 miliona dinara), ali će pre početka gradnje Direkciji za gradskog građevinsko zemljište uplatiti i 500 miliona dinara na ime naknade za uređenje ostalog građevinskog zemljišta, koliko je obračunato za ovu lokaciju.

Prema ugovoru teniski centar moraju da izgrade za najviše 36 meseci od dobijanja građevinske dozvole i on mora da ispunjava uslove za održavanje međunarodnih teniskih turnira.

Na ovoj parceli moguće je graditi 26.543 kvadrata za hotele, restorane, sportske radnje i druge sportske sadržaje. Teniski tereni sa svlačionicama i tribinama prostiraće se na 9.500 kvadrata. Objekti mogu imati, maksimalno, prizemlje i tri sprata.

Na pitanje kako to da se na tender prijavilo samo preduzeće “Femili sport”, menadžer Beograda Bojan Stanojević kaže da su uslovi bili takvi da je mogao da konkuriše samo neko iz vrhunskog tenisa, a javili su se jedino Đokovići:

"Ovo je velika stvar za Beograd jer ćemo dobiti ozbiljan teniski centar, ATP turnir u bliskoj budućnosti i to je pravi način da država gradi partnerstvo sa sportistima koji doprinose njenom ugledu. Zemljište je dodeljeno po početnoj ceni od oko 432 miliona dinara, a uslovi su napravljeni tako da samo neko ko je u vrhunskom tenisu može da konkuriše", izjavio je Stanojević.

Prema ranijim najavama Novakovog oca Srđana, teniski centar bi trebalo da ima 20 terena i još jedan centralni sa 5.000 sedišta. Uz njih će biti hotel iz jednog od najpoznatijih lanaca na svetu. Planiran je i hostel sa sedamdesetak ležajeva, kao i odeljenja škole i fakulteta, kako polaznici akademije ne bi zaostajali u obrazovanju.

Samo tri meseca pošto je najavljena saradnja porodice našeg najboljeg tenisera sa gradom Kragujevcom, tako su Đokovići dobili "zeleno svetlo" i da naprave svojevrsnu tenisku akademiju i u Beogradu.

Skupština opštine Kragujevac je krajem januara donela jednoglasnu odluku da porodici najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića, odnosno njihovoj firmi “Femili sport”, ustupi 3,5 hektara zemljišta za gradnju sportsko-rekreativnog poslovnog centra.

Tada je saopšteno da će se centar se sastojati od otvorenog i zatvorenih teniskih terena, hotela, teniske dvorane koja zadovoljava uslove za održavanje međunarodnih turnira i teniske akademije sa odgovarajućim pratećim komercijalnim sadržajima.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC