• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marković otpisao Milasa i Građana

Autor mondo.ba

Selektor rukometaša Bosne i Hercegovine Dragan Marković pred premijerni duel na Mundijalu s Iranom (petak), skratio je spisak izabranika, na kojem više nema Ivana Milasa i Elmira Građana.

 Marković otpisao Milasa i Građana Izvor: MONDO/Samir Cacan

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Spisak reprezentativaca koji će nastupati u Kataru: Nebojša Grahovac, Benjamin Burić, Peđa Dejanović, Mirko Mikić, Alen Ovčina, Nikola Prce, Duško Čelica, Mirsad Terzić, Kosta Savić, Dejan Malinović, Ivan Karačić, Stefan Janković, Josip Perić, Muhamed Toromanović, Senjamin Burić, Vladimir Vranješ, Faruk Vražalić i Muhamed Zulfić.

Kormilar "zmajeva" će u četvrtak uveče da odluči kojih 16 igrača će nastupiti na Svjetskom prvenstvu u Kataru, a koja dvojica će ostati u rezervi.

Bosna i Hercegovina na svom istorijskom nastupu na Mundijalu igraće u Grupi B, zajedno sa Iranom, Austrijom, Makedonijom, Tunisom i Hrvatskom, koja je glavni favorit za osvajanje prve pozicije u grupi.

"Zmajevi" su danas obavili trening u dvorani Lusail kapaciteta 15.300 gledalaca, u kojoj će igrati i prvi susret grupne faze protiv Irana.

Izabranici selektora BiH Dragana Markovića već su postigli veliki uspjeh samim plasmanom na smotru najboljih rukometnih timova svijeta, ali će pokušati da učine i korak više.

"Utakmica sa Iranom je jedna od istorijskih utakmica bosanskog rukometa koja će ostati upamćena kao prva. Velika je motivacija za sve nas jer nam je to prvi nastup na SP-u", rekao je selektor Marković, prenijeli su sarajevski mediji.

Što se tiče Nikole Prcea, selektor je kazao da se lijevi bek oporavio, ali da nije spreman za 60 minuta igre i da računa da će moći odigrati dobrih 20 minuta u oba smjera.

"Mislim da je bila lažna dijagnoza iz Poljske, ligamenti nisu pukli nego napukli i zato se on brzo oporavio uz našeg doktora Edu Buljugića. S te strane sam vrlo zadovoljan, odmah je drugačija atmosfera, to se osjeti i vidi na terenu", dodao je Marković.

Marković je dodao da je njegov stručni štab dobro prostudirao Irance, ali, ne samo njih.

"Nismo ništa prepustili slučaju. Oni igraju s mladim sastavom s kojima su nastupali po turnirima, i zadnje tri utakmice u Italiji. Imali su problema sa sastavom, njihovi stariji igrači koji igraju za prvaka Irana nisu se odazvali, očito su neki problemi tu u savezu. Ali nismo se dali iznanaditi i spremili smo se za te mlade igrače. Odlazak u drugi krug bio bi jedna od senzacija, to je sigurno, ali mi smo došli tu da se plasiramo u drugi krug", zaključio je Marković.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC