• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SP: "Legija stranaca" startovala pobjedom

Autor mondo.ba

Selekcija Katara, čije boje brani između ostalih i Dobojlija Danijel Šarić, startovala je pobjedom na 24. Svjetskom prvenstvu u Dohi. Domaćin je bio bolji od Brazila rezultatom 28:23 (15:12).

U prvom kolu Grupe A, Katar je savladao "karioke" u vrlo zanimljivoj i dinamičnoj utakmici, "Legija stranaca" je u prvom dijelu uspjela da na odmor ode sa tri gola prednosti (15:12), što je u nastavku i odbranila, a u samom finišu i povećala prednost na konačnih "plus pet".

Katar je od starta utakmica preuzeo kontrolu nad susretom, pa je u prvih 15-ak minuta stekao sigurnu prednost koja je je iznosila i do sedam pogodaka (13:6).

Međutim, južnoamerički tim se nije predavao već je do odlaska na odmor uspio da smanji na podnošljivih "minus tri" i vrati nadu u preokret u drugom poluvremenu.

Ipak, Katar je u drugom dijelu bio odličan na početku i brzo je vratio vođstvo na "plus pet" (21:16), ali se ni tada Brazilci nisu predali već su se na devet minuta prije kraja ponovo vratili u meč.

Statistika

Katar:Šarić 20 odb, Stojanović, Marković 5, Roine 3, Kapot 4, Mabruk, Al Karbi 1, Murad, Memišević 3, Vidal, Malaš 2, Benali 3, Madadi 1, Hamdun, Hasab 6, Zakar

Brazil: Nasimento 4 odb, Almeida 8 odb, H. Tešeira, Pašeko, Silva 4, Gama, Kandido 1, Toledo 1, Hubner, Santos 2, Patrianova 2, Pozer 5, Ribeiro 2, Kiufa 6, Kardoso, V. Tešeira, Nasimento, Almeida

Imali su samo "gol minusa", ali nisu uspjeli da u potpunosti okrenu rezultat, pa je "Legija stranaca" nošena Žarkom Markovićem i Mahmudom Hasabom Alom, koji su bili najefikasniji kod domaćeg tima sa po šest golova, prelomila dvoboj do konačnih 28:23.

U brazilskom taboru sjajnu partiju pružio je Žoao Silva sa pet pogodaka u mreži Danijela Šarića, nekadašnjeg reprezentativca Bosne i Hercegovine, koji je večeras takođe bio odličan sakupivši 20 odbrana.

U petak se u okviru ove grupe, u kojoj se nalaze još aktuelni prvaci svijeta Španci, Bjelorusi i selekcija Čilea, igraju ostali mečevi prvog kola.

U glavnom gradu Katara Dohi nešto ranije otvoreno je 24. Svjetsko rukometno prvenstvo, na kojem će u petak prvi put u istoriji da nastupi Bosna i Hercegovina.

U dvorani Lusail u Dohi, koja je tokom ceremonije otvaranja bila ispunjena do posljednjeg mjesta zavijorila se i zastava BiH, a himnu šampionata zajedno s ostalim učesnicima pjevala je Banjalučanka Marija Šestić.

Izabranici Dragana Markovića će u petak u 13 časova u prvom kolu Grupe B igrati protiv selekcije Irana, a imaće i podršku oko 500 navijača.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Banjaluka

Uvik kontra BiH!

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC