• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

AUS OPEN: Nole i Ana prvo sa kvalifikantima

Autor mondo.rs

Osam tenisera Srbije žrebom, koji je obavljen u Melburnu, dobilo je protivnike na prvom grend slemu u 2015. godini.

U Melburnu u ponedeljak počinje Australijan Open, prvi grend slem sezone.

Novak Đoković, četvorostruki osvajač titule u Melburnu, ove godine postavljen za prvog nosioca turnira, dobio je dobar žreb za Australijan Open.

Najbolji teniser sveta u prvoj rundi odmeriće snage sa kvalifikantom, dok će njegov protivnik u drugom kolu biti pobednik duela između Rusa Andreja Kuznjecova i Alberta Ramosa Vinjolasa iz Španije.

U ovoj polovini žreba nalaze se i Stanislas Vavrinka, Kei Nišikori, David Ferer, Džon Izner, Gael Monfis i Miloš Raonić, koji bi prema projektovanom žrebu, mogao da bude Noletov rival u četvrtfinalu

Dušan Lajović će na startu igrati protiv Ukrajinca Sergeja Stahovskog, a u slučaju pobede, srpski teniser bi u narednoj rundi čekao boljeg iz meča David Ferer - Tomaz Beluči.

Viktor Troicki je žrebom za prvog protivnika dobio Čeha Jiržija Veselog, dok su mu mogući protivnici u drugom kolu 26. nosilac Leonardo Majer i Džon Milman.

Australijanac Sem Grot biće prvi rival Filipa Krajinovića, a ukoliko sa uspehom prođe prvu prepreku na turniru, srpski teniser igraće sa boljim iz meča Tanasi Kokinakis - Ernests Gulbis.

...
Izvor: YouTube

I najbolja srpska teniserka Ana Ivanović za protivnika u prvom kolu dobila je igračicu iz kvalifikacija. Ukoliko peta "kosturašica" prođe prvu rivalku čeka je bolja iz duela između Polone Hercog i Čiang Vang, a od favoritkinja u njenom delu žreba su Rumunka Simona Halep, Kanađanka Eženi Bušar, Ruskinja Marija Šarapova i Nemica Anđelik Kerber.

Protivnica Jelene Janković na startu je Timea Baščinski iz Švajcarske, a onda bi mogla da odmeri snage sa veterankom iz Japana Kimiko Date-Krum ili nekom od kvalifikantkinja.

Aleksandra Krunić prvo se sastaje sa Amerikankom Lorin Dejvis, a u drugom kolu bi mogla da ima veoma ozbiljan test, jer će joj rivalka biti ili Venus Vilijams ili Marija Tereza Toro-Flor.

Ukoliko Bojana Jovanovski na startu savlada Italijanku Robertu Vinči, u drugom kolu sastaće se sa pobednicom meča An-Sofi Mestah - Ekaterina Makarova, koja je postavljena za 10. nosioca.

Australijan Open traje do 1. februara, a titulu u konkurenciji tenisera brani Stanislas Vavrinka, dok je Li Na, koja je prošle trijumfovala u konkurenciji dama, nakon toga otišla u penziju.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC