• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Orlovi" na severu napunili samopouzdanje

Autor mondo.rs

Dejan Perić ima razloga da bude zadovoljan posle pripremnih utakmica koje je Srbija odigrala u Kataru, Hrvatskoj i Norveškoj. "Zdrav odnos osnova uspeha", smatra v.d. selektora rukometaša Srbije.

Rukometaši Srbije propustili su priliku da se na Svetskom prvenstvu u Kataru nadmeću sa najboljim selekcijama planete. Međutim, "orlovi" su vreme za okupljanje reprezentativaca iskoristili za učešće na turniru u Norveškoj, gde je osvojeno prvo mesto.


Pred izabranicima Dejana Perića pale su kvalitetne postane Mađarske i domaćina Norveške.

Vršilac dužnosti selektora zadovoljan je učinjenim i smatra da je nacionalni tim u potpunosti ispunio plan za ovaj period.

"U odnosu na procene koje smo imali pre početka svih turnira, mogu da kažem da sam zadovoljan i da smo u potpunosti ispunili plan koji smo imali za ovaj period priprema", počeo je Perić.

"Na tri turnira koje smo odigrali, kada je u pitanju spisak, pored standardnih igrača, nosioca igre, koji nastupaju za selekciju, mislim da smo uspeli da damo šansu i mlađim igračima iz omladinske selekcije koji su imali i obaveze oko kvalifikacija za SP. Mislim da smo uspeli da ih uvedemo u sistem igre, ono što je vezano za kodeks igranja u reprezentaciji, disciplinu, kao i da su uspeli da pokažu dobru igru", ocenio je proslavljeni golman.

Srbija je učestvovala je turniru u Kataru, zatim je odigrala prijateljske utakmice sa selekcijom Hrvatske, a proteklog vikenda učestvovala je na turniru u Norveškoj.

"Drago mi je što smo utakmice igrali na strani, sa ozbiljnim reprezentacijama, kao  i što smo igrali sa domaćinima Katarom, Hrvatskom i Norveškom. Na sva tri turnira išli su izmenjeni sastavi, neki igrači su išli na sva tri turnira, neki na dva, a pojedini na jedan. Sa svakim igračem obavio sam razgovore. Nakon razgovora sa mnom, neki igrači bili su izostavljeni sa spiska zbog pojedinačnih obaveza, obaveza prema klubu, a neki zbog povreda".

Perić zna šta je potrebno za uspeh i zdravu atmosferu u ekipi.

"Zdrav i korektan odnos koji imam sa igračima je poželjan i jedini ispravan. Takođe, sa igračima koji nisu pozivani obavio sam pojedinačne razgovore", istakao je Perić i dodao,

Kao glavni cilj nameće se plasman na Evropsko prvenstvo u Poljskoj naredne godine.

"Sve utakmice koje smo u ovih mesec dana odigrali poslužile su kao dobra provera za buduće akcije koje nas čekaju, prvenstveno nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a i dale su samopouzdanje svima nama. Verujem da smo na dobrom putu. Nadam se da će naši odnosi i odnos prema reprezentaciji ostati na ovom nivou, a u narednom periodu uzdignuti na viši nivo", istakao je Perić.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC