• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

INDIJAN VELS: Jeleni ravno do polufinala

Ako Ana Ivanović i Jelena Janković opravdaju ulogu prvog, odnosno trećeg favorita, sastaće se u polufinalu renomiranog turnira u Indijan Velsu.

 INDIJAN VELS: Jeleni ravno do polufinala Izvor: MONDO

Ana Ivanović imenovana je za prvog, a Jelena Janković za trećeg nosioca turnira Pacifik Lajf open, koji se u kalifornijskom Indijan Velsu igra za nagradni fond od 2,1 milion dolara.

Obe srpske teniserke biće slobodne u uvodnoj rundi takmičenja prve WTA kategorije. Ana će se u drugom kolu sastati sa Rumunkom Joanom Ralukom Olaru ili Kineskinjom Meng Juan, dok će Jelenina protivnica biti bolja iz okršaja Amerikanki Aše Rol i Medison Brengl.

Žreb je bio daleko naklonjeniji Jankovićevoj, koja bi, ako odigra na visokom nivou, trebalo da bez većih problema dogura do polufinala.

Na putu bi mogle da joj se nađu teniserke poput Ai Sugijame, Viržinije Razano, Sibil Bamer i Marion Bartoli, dok je potencijalna "mina" u tom delu "kostura" američka veteranka Lindzi Devenport.

Na drugoj strani, Anu očekuju dueli sa Italijankama, naravno ako se sve bude odvijalo po planu. Prvo na red dolazi Tatjana Garbin, a onda Flavija Peneta ili Frančeska Skjavone, koja je nedavno u Dubaiju savladala prvu igračicu sveta, Žistin Enan!

Ako uspešno obavi posao, za mesto u polufinalu i mogući, dugo očekivani meč sa Jelenom Janković, Ivanovićeva će se boriti sa neugodnim igračicama kao što su Vera Zvonareva, Tamira Pašek ili Nikol Vajdišova.

Za favorite u drugoj polovini žreba važe Svetlana Kuznjecova (drugi nosilac), Marija Šarapova (4) i Danijela Hantukova (5).

Enan je odustala od nastupa u Indijan Velsu kako bi se što bolje pripremila za Ki Biskejn. Neće biti ni sestara Vilijams, Serene i Venus, koje se dosledno drže "zaveta" da nikada više neće igrati na terenima na kojima su izviždane 2001. godine. Od igračica iz Top 10 nedostajaće još Ruskinja Ana Čakvetadze.

Pobednici turnira pripašće 332.000 dolara i 465 poena. Ana Ivanović prošle godine je stigla do osmine finala (izgubila od Sibil Bamer), kao i Jelena Janković, koja je poražena od prijateljice i povremene dubl-partnerke Na Li. Obe naše igračice brane po 65 poena.

Izvlačenje parova za muški deo turnira biće održano u utorak kasno uveče po evropskom računanju vremena.

Za sada je poznat samo raspored takmičenja u kvalifikacijama - Dušan Vemić u prvom kolu će se sastati sa malo poznatim, osamnaestogodišnjim Amerikancem Majklom Meklunom, koji zauzima 387. mesto na ATP listi. Za mesto u glavnom žrebu Vemić bi potom igrao sa Nemcem Mišom Zverevim ili Amerikancem Skovilom Dženkinsom.

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC