• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Federer: Nisam na nizbrdici

Švajcarski teniser pred odlazak u Indijan Vels rekao da se oseća dobro i da je spreman da brani status najboljeg na svetu.

 Federer: Nisam na nizbrdici Izvor: MONDO

Rože Federer najavio je da će poraze od Novaka Đokovića i Endija Mareja na početku godine iskoristiti kao motivaciju da opet krene u žetvu trofeja i tako sačuva status najboljeg tenisera sveta.

Ako na turnirima u Indijan Velsu i Ki Biskejnu ponovo razočara, Federer bi posle 215 nedelja provedenih na prvom mestu ATP liste mogao da ustupi tron Rafaelu Nadalu.

"U Švajcarskoj se već naširoko piše kako mi je karijera na nizbrdici. Ljudi bi trebalo da znaju da sam zdrav i srećan, da nisam u depresiji", rekao je Federer nakon pobede nad Pitom Samprasom (6:3, 6:7, 7:6) u egzibicionom duelu u njujorškom Medison Skver Gardenu.

"Porazi me motivišu više nego bilo šta. Želim da se vratim, da pokažem kako sam još uvek ja taj koji se pita. Hoću da ponovo osvojim sve važne turnire", dodao je vlasnik 12 gren slem titula, dve manje od Samprasovog rekorda.

Federer je izjavio da ga čini srećnim kada ga publika pozdravlja na terenima širom sveta i izrazio nadu da će "pritisak borbe za titule" još dugo biti deo njegovog života.

Kao jedan od ciljeva u završnoj fazi karijere postavio je nastupe na Olimpijskim igrama u Pekingu, ali i u Londonu 2012. godine.

"Posle toga ću podvući crtu i preispitati samog sebe, kako stojim sa motivacijom, u kakvom mi je stanju telo..."

Federer je prošle godine rano eliminisan u Indijan Velsu i Ki Biskejnu, kada ga je "načeo" Argentinac Giljermo Kanjas. Zahvaljujući tome, on praktično nema šta da brani i pruža mu se prilika da ponovo stekne opipljiviju bodovnu prednost u odnosu na Nadala i Đokovića.

Ako ne uspe, priče o prestanku dominacije svakako će postati još glasnije.

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC