• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mali Dražen Petrović sanja da postane Novak

Autor mondo.ba

Kad dobijete ime po košarkaškom "Mocartu", legendarnom Draženu Petroviću, a dijelite i isto prezime, bilo bi logično da se bavite igrom pod obručima, ali 12-godišnji dječak iz Prnjavora želi da postane novi Novak Đoković.

Dražen Petrović iz Prnjavora želi da ostvari svoj san - igra na velikim turnirima i bude među 10 najboljih na svijetu, pišu banjalučke "Nezavisne novine".

Njegovi roditelji nisu imali dilemu kako će se zvati jer su oboje bivši sportisti - majka Slađana je nekadašnja karatistkinja, a otac Željko atletičar, učesnik Olimpijskih igrara 200. godine u Sidneju.

Iako je krenuo stopama roditelja, malo je trenirao atletiku, a često i igrao košarku po uzoru na slavnom imenjaka i prezimenjaka, ipak je odlučio da postane teniser i već sad je šampion Republike Srpske u uzrastu do 12 godina.

"Kada sam imao sedam godina otišao sam s kondicionim trenerom Daliborom Vrhovcem da igram tenis. Svidjelo mi se i odlučio sam da počnem da treniram", rekao je za "Nezavisne" mali Dražen, inače član Olimpa 2000.

Trenirao je u Prnjavoru, međutim, kada su tereni TK Bonito zatvoreni morao je u Banjaluku, gdje trenira s Bojanom Mićićem i Vojinom Šukalom. Putnik je više od godinu dana.

"Dolazim skoro svaki dan, ponekad i dva puta dnevno, ali nije mi toliko naporno. Volim tenis i uživam na terenu. Motivišu me rezultati. Ako treniram, imam rezultate, a onda još više treniram kako bih bio bolji. Želim da odem na koledž u SAD, da nastavim da treniram i da budem u top 10 na ATP rang-listi".

Mladi Dražen je posebno naglasio da mu je uvijek jako interesantno kada igra u Hrvatskoj.

"Tamo me zbog imena posebno vole i čim me vide poviču: 'Eno Dražena Petrovića'", rekao je uz osmijeh.

"Mi iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske se družimo, a od igrača iz ostalih zemalja malo ko. Bude čudno, svi samo sjede, ali tako je to. Već se osjeti profesionalni život", naglasio je Petrović i dodao da su njegovi idoli Novak Đoković i Rodžer Federer.

Njegov trener Bojan Mićić je izjavio da je Draženova najveća prednost dobar rad nogu.

"To ga izdvaja od drugih, ali mora da poraste, da ojača da bi se kockice složile. Taktički dobro stoji, a i tehnika mu je sve bolja".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC