• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bode Miler: Nisu mi dali da osvojim titulu!

Bode Miler žestoko je napao organizatore velikog finala skijaške sezone u Bormiju, zbog odluke da otkažu poslednju, odlučujuću trku u spustu u sredu.

 Bode Miler: Nisu mi dali da osvojim titulu!  Izvor: MONDO

Zbog toga, Amerikanac je ostao bez prilike da na stazi pokuaže da li je bolji od vodećeg Didijea Kuša iz Švajcarske, koji je ovim otkazom bez borbe došao do titule u najbržoj disciplini sa sedam bodova više od Milera.

Posle ove odluke, Miler je ostao u konkurenciji da osvoji "Kristalni globus" u generalnom plasmanu Svetskog kupa, u kojem se računaju rezultati u svim disciplinama, kao i u kombinaciji.

Upravo to, Miler vidi kao razlog zbog kojeg organizatori trka u italijanskom Bormiju nisu želeli da odlože spust, već i da ga otkažu. Podsetimo, pravila nalažu da trka ne može da bude vožena ukoliko se ne održi bar jedan trening, a trening je otkazan u utorak posle mećave prethodne noći.

"Postoje dokazi zbog koje komisija koja odlučuje da li će se voziti ili ne, nije želela da se trka održi. Nju čine Švajcarac i Austrijanac. Švajcarac nije hteo da se vozi spust, jer bih tako dobio priliku da pobedim njihovog Kuša, a Austrijanac nije hteo da se vozi spust, jer njihov Raih, koji je specijalista za spore staze, ne bi bio u prilici da izgubi bodove za generalni plasman. Kuš i ja smo mnogo bolji u spustu i tu bismo ostvarili prednost", objasnio je Miler "teoriju zavere" novinarima.

"Nije bilo konsultacija ni sa skijašima, ni sa trenerima. Da je do nas sportista, mi bismo vozili svakako", dodao je kontroverzni Amerikanac, poznat po odlascima na lude noćne žurke tokom skijaških vikenda.

Miler je ove sezone istupio iz američkog ski-tima i nastupa individualno. I dalje je vodeći u generalnom plasmanu za Svetski kup, kao i u kombinaciji (spust+slalom), ali bez šansi za titulu u superveleslalomu, veleslalomu i slalomu.

Na primedbu da nijedna trka ne može da bude održana, bez prethodno odradjenog treninga, Miler je odgovorio da su organizatori imali i mnoge druge opcije, da pomere trening za utorak popodne u Bormiju, kada je bilo vedro i sunčano, da skrate stazu jer je sneg bio "mokar" samo u poslednjih 200 metara, kao i da produže finale sezone za jedan dan i spust održe bilo kada do nedelje...

"Po mom mišljenju, oni su samo čekali da otkažu trku", dodao je Miler.

Neslavni pobednik Didije Kuš izjavio je da "nije srećan što je pobedio na ovaj način".

Kuš je ove sezone pobedio na samo jednom spustu, dok je Miler pobedio tri puta, ali je na kraju platio ceh lošem početku sezone. Kada nije pobedjivao, Kuš je osvajao druga (četiri puta) i treća mesta (jednom), vredno sakupljajući bodove.

"Siguran sam da bih ga dobio ovde u Bormiju", dodao je Miler, koji je ove sezone već pobedjivao na problematičnoj stazi.

"Nemam reči za ovo. Imali smo 25 skijaša, koji bi bez problema odradili trening u utorak čak i da je počeo u tri popodne", rekao je Milerov trener Džon Mekbrajd.

On se pridružio otpužbama na račun komisije, kao i na račun čelnika Svetskog kupa, koji se nalaze pod velikim pritiskom zbog nekoliko teških padova ove sezone.

Prošlogodišnji šampion, Norvežanin Aksel Lund Svindal u novembru je doživeo teške povrede prilikom pada u Bivek Kriku, skija mu je čak probila kožu u predelu prepona, dok je još goru sudbinu doživeo Austrijanac Matijas Lancinger. Njemu je zbog trostrukog preloma potkolenice na stazi kraj Lilehamera u Norveškoj, pre deset dana amputirana noga ispod kolena.

Miler u generalnom plasmanu ima 169 bodova više od Kuša, a 264 od Benjamina Raiha. U četvrtak je superveleslalom, u petak veleslalom, a u subotu slalom.

Svaka pobeda donosi 100 bodova.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC