• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zlatni Tuka, Babić vraćen iz Turske

Autor mondo.ba

Amel Tuka osvojio je zlatnu medalju na Balkanskom dvoranskom prvenstvu, Mesud Pezer se okitio bronzom, a Dušan Babić, vraćen je iz Turske jer mu ističe pasoš.

Dvije medalje za aletičare Bosne i Hercegovine na Balkanskom šampionatu u Turskoj i veliki peh za Dušana Babića.

Amel Tuka osvojio je zlatnu medalju na Balkanskom dvoranskom prvenstvu, dok je Mesud Pezer, došao do bronze u bacanju kugle.

Tuka je u subotu slavio u trci na 800 metara sa rezultatom 1:48.86 minuta, dok je Pezer bacio kuglu 19,36 metara. Hamza Alić je sa 18,91 metrom završio takmičenje u bacanju kugle na petom mjestu.

Ipak, dan je obilježio i Dušan Babić, koji nije mogao da nastupi zbog pasoša, koji mu ističe u aprilu.

"Putovao sam ove godine u Slovačku, Austriju i nisam imamo nikakvih problema. Pasoš mi ističe sredinom aprila, međutim, odskoro je u Turskoj na snazi zakon po kojem pasoš mora da važi najmanje četiri mjeseca da biste ušli u zemlju. Čitav dan sam proveo na aerodromu, intervenisali su naš i turski savez, ali ništa nije pomoglo", rekao je Babić za "Nezavisne" i dodao: "Prije polaska, u Sarajevu su mi rekli za novi zakon, ali i da bih mogao da uđem u Tursku ukoliko Turski atletski savez dostavi za mene garanciju, jer su nedavno imali sličan slučaj sa jednom tekvondoistkinjom kojoj su dozvoli ulazak u zemlju. Intervenisali su iz Saveza, međutim, bio je petak, šef policije na aerodromu nije bio tada na poslu, tako da sam ostao 24 sata na aerodromu."

Postojala je još jedna opcija da atletičar iz Banjaluke nastupi u Istanbulu, ali ni ona nije bila rješenje u ovom slučaju.

"Postoji mogućnost da se plate penali, 350 lira (oko 250 konvertibilnih maraka) i da se dozvoli ulazak u Tursku. I na to smo bili spremni, samo da nastupim, ali mi nisu dali ni tu mogućnost. Nije bilo šefa i niko nije smio da preuzme odgovornost", dodao je Babić.

Bila su to 24 sata nelagodnosti, ali i nade.

"Bio sam dva sata u policiji, poslije toga sam premješten u sobu od 30 kvadrata sa ljudima koji su imali probleme sa vizama. Bili su po jedan Iračanin, Sirijac i još neki ljudi. Prvi put sam se našao u takvoj situaciji, u početku mi je bilo neprijatno, nisam se mogao kretati, ali kada sam stupio u kontakt sa Savezom, bilo mi je lakše i svi smo očekivali da će problem biti riješen", rekao je Babić.

Mlada skakačica uvis Nikolija Stanivuković bila je peta sa preskočenih 1,73 metra.

BiH su u Turskoj predstavljali i Damir Redžepagić (400 metara, 10. mjesto), Svjetlana Graorac (60 metara, 15. mjesto) i Srđan Samardžić (3.000 metara, osmo mjesto).

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC