• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SEHA: Borčev korak nazad

Autor mondo.ba

U derbiju začelja rukometne SEHA lige, rukometaši Borca m:tel poraženi u Novom Sadu 24:27 od Vojvodine, čime su ostali izjednačeni sa Radničkim na dnu tabele regionalne rukometne lige sa svega sedam bodova.

Meč 15. kola SEHA lige Vojvodina - Borac m:tel imao je zanimljivu uvertiru, s obzirom da su Banjalučani imali mnogo problema kako bi stigli u Novi Sad.

U novosadskog dvorani SC "Slana bara", na kraju slavili su Novosađani, a Banjalučanima zadali težak domaći zadatak da do kraja sezone poprave plasman.

VOJVODINA - BORAC M:TEL 27:24 (12:13)

VOJVODINA: Živković 2, Orbović 6, Todorović 6, Elezović 3, Perović 7 odbrana, Marjanović 1, Smiljanić, Jovanović, Lazović, Arsenić 3, Nikolić 2, Denić, Stanković 3, Bećirović, Kocić 7 odbrana, Curković 1.

BORAC M:TEL: Husić, Janković 9, Hercegovac, Vujović 4, Tešić, Abadžić 7 odbrana, Mikić, Jokanović 6 odbrana, Obradović 4, Trivundža, Ćelić, Šešić, Ćeranić, Đukić 4, Nikolić 3.

Iako su izabranici Igora Rađenovića imali gol prednosti nakon prvih 30 minuta, u nastavku je uslijedila daleko bolja igra Novosađana i zaslužena pobjeda Vojvodine.

Prvih petnaestak minuta meča vodila se izjednačena borba, pa niti jedna ekipa nije uspjela da ostvari osjetniju prednost. Vojvodina je većim dijelom prvog poluvremena imala minimalno vođstvo.

Ipak, golman Banjalučana Stanko Abadžić bio je izuzetno raspoložen protiv kluba u kojem je stekao igračku afirmaciju. Novosađani su u nekoliko navrata imali priliku sa igračem više da steknu ozbiljniju prednost, ali je čuvar mreže "crveno-plavih" odlično branio u prvom dijelu meča.

U 21. minutu Borac m:tel prvi put je poveo golom Milana Đukića iz brze kontre 9:8, ali nije dugo trajalo vođstvo gostiju. Rukometaši šampiona Srbije sa dva brza gola preokrenuli su rezultat.

Rezultatska klackalica nastavljena je do odmora. Ekipe su se smjenjivale u vođstvu, a minimalnu prednost Banjalučanima 13:12 donio je Stefan Janković svojim šestim golom u samom finišu prvog poluvremena.

Banjalučani su bolje otvorili drugo poluvrijeme i u 37. minutu prvi put na meču stekli dva gola prednosti, 17:15. I u Novom Sadu briljirao je reprezentativac BiH Stefan Janković, koji je u trijumfu Borca m:tel u prošlom kolu protiv Tatran Prešova 37:30 postigao čak 13 golova.

Sedam minuta kasnije Vojvođani ponovo dolaze do preokreta, 20:18, i to postigavši pogodak sa igračem manje, pa je trener crveno-plavih Igor Rađenović morao da zatraži tajm-aut.

Davorin Vujović po dolasku sa odmora prekinuo je seriju novosadskih crveno-bijelih, ali su domaći rukometaši nastavili sa boljom igrom u nastavku i poveli sa 23:19, što je bila najveća prednost u toku meča.

Ponajbolji igrač Vojvodine Miloš Orbović razigrao se u tim trenucima, dok je na drugoj strani Janković držao Banjalučane u igri.

Iako se očekivalo da bi to mogli biti prelomni trenuci meča, sa dva brza gola gosti su prepolovili prednost Novosađana. Rezervni čuvar mreže Borca m:tel Petar Jokanović uspio je zatim da odbrani sedmerac, a iskusni Ratko Nikolić na drugoj strani pogodio i donio "minus jedan" - 23:22.

Ipak, uslijedila su dva brza gola šampiona Srbije i ponovo sigurnija prednost. Novosađani su imali više spretnosti i koncentracije u finišu susreta i ostavili goste bez šanse da još jednom mogu do preokreta.

Briljirao je golman "lala" Bojan Perović, koji nije dozvoljavao rukometašima u plavim dresovima da se ozbiljnije približe i ugroze prednost novosadskog tima. Igra Banjalučana potpuno se raspala u posljednjim trenucima meča, čime je Vojvodina na kraju stigla do pobjede 27:24, tek druge u sezoni.

Stefan Janković sa devet golova bio je prvo ime susreta, ali to nije bilo dovoljno Banjalučanima da osvoje bodove u Novom Sadu.

REZULTATI 15. KOLA SEHA LIGE:
Tatran - Nekse 32:25
Meškov - Vesprem 17:29
Vojvodina - Borac m:tel 27:24

Odigrano u utorak:
Metalurg - Zagreb 20:23

U četvrtak:
Radnički - Vardar (16 časova).

TABELA: Vesprem (+1) 48, Vardar 36, Zagreb 30, Tatran 30, Meškov (-1) 27, Metalurg (-1) 16, Nekse (+1) 13, Vojvodina (+2) 10, Borac m:tel 7, Radnički 7.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC