• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"King" oduvao "Splash brothers"!

Lebron 42 poena, "Splash" braća 31. Na Zapadu plej-of duel Finiks - Ohlahoma, produžeci, drama...

Lebron Džejms tvrdi da nije bilo lično, ali su mnogi ipak tako doživeli.

Četvorostruki MVP, koji se za prestižnu nagradu - ako je verovatni NBA analitičarima, bori sa Džejmsom Hardenom i Stivenom Karijem, poručio je ovom drugom prethodne noći da se, ipak, on najviše pita!

"King" je Golden Stejt Voriorsima ubacio 42 poena, uz 11 skokova, pet skokova, tri ukradene lopte i šest izgubljenih u 11. uzastopnoj pobedi Klivlend Kavalirsa, a 18. u poslednjih 20 mečeva - 110:99!

Kari, koji je veče pre toga briljirao u pobedi lidera NBA lige u Vašingtonu, nad Vizardsima, ovog puta ubacio je samo 18 poenam uz 3/9 za tri i šest asistencija, tri skoka i četiri izgubljene lopte.

Nezaustavljivog Džejmsa, koji je šutirao iz igre 15/25, pratio je Kajri Irving sa 24 poena (2/8 za tri), Kevin Lav ubacio je 16, uz osam skokova, ok je Timofej Mozgov imao dabl-dabl učinak od deset poena i deset skokova. Neočekivano dobar bio je i Tristan Tompson sa 12 poena i osam skokova za 22 minuta u igri.

Voriorsi? Drajmond Grin ubacio je 16 poena, uz osam skokova, četiri asistencije i pet ukradenih lopti, Klej Tompson pogodio je tri trojke iz pet pokušaja za 13 poena, uz sedam skokova i četiri asistencije, dok je Harison Barns stao na 11 poena i sedam skokova. Dejvid Li sa klupe dodao je 19 poena uz šut iz igre 8/11.

"Nisam zbog toga ovde. Ja moram samo da budem MVP za ovih 14 momaka u svlačionici, ništa više od toga. Kada sam na terenu, trudim se da uradim što više da ekipa pobedi, to je sve", rekao je Džejms na pitanje da li je ovo, ipak, bio njegov lični obračun sa Karijem.

I Kari je bio upitan za MVP trku...

"Nadam se da neće zavisiti od ove jedne. Nadam se da je to za ukupan rad. Večeras to nije bila moja najbolja igra. Šutevi koje obično ubacujem nisu hteli da uđu večeras", rekao je.

PUSTI NBA, GLEDAJ OVOG DEČKA!

Džejms je 9. januara propustio utakmicu sa Golden Stejtom koju su Voriorsi dobili 112:94, a ni ovog puta nije prošao bez problema. Zbog umora, istezao se u četvrtoj četvrtini i veći deo presedeo na klupi, iako utakmica nije bila potpuno rešena.

"Stegnut sam malo. Samo sam malo stegnut trenutno. Odmoriću se dobro, biće tu i tretmana u toku večeri, a onda i sutra", rekao je Džejms, koji već nekoliko godina u ovo doba sezone ima probleme sa grčevima mišića.

"Ako igra tako sa grčevima, zamislite tek kako će igrati kada ih ne bude imao", rekao je do skora smenjivani, a sada hvaljeni trener Klivlenda, debitant u NBA ligi, Dejvid Blat.

Njegov tim u poslednje vreme kod kuće dobija utakmice sa 15 i više poena razlike u proseku. U noći između petka i subote, Voriorse očekuje novo iskušenje na turneji po Istoku, utakmica sa Reptorsima u Torontu, dok Klivlend ide u Indijanapolis na susret sa Pejsersima.



Duel Džejmsa i Karija, odnosno Klivlenda i Golden Stejta bio je pre svega stvar prestiža i prilika da se NBA fanovi uvere kako bi izgledale stvari u projektovanom Velikom finalu, o kom se već šuška, dok je meč u Arizoni imao čist takmičarski karakter, možda i plej-of važnosti!

Naime, u borbi za osmu poziciju na Zapadu, Finiks Sansi uspeli su posle produžetaka da pobede Oklahoma Siti Tander - 117:113!

Upisavši sebi pobedu, a rivalu poraz, Sansi su prišli na 31-28, dok je Tander i dalje osmi sa 32-26. Dele ih Nju Orleans Pelikansi sa 30-27, tako da nema dileme oko toga gde će tenzija rasti kako se bliži 82. utakmica u sezoni.

U odsustvu Kevina Durenta, Rasel Vestbruk ubacio je 39 poena za 12. tripl-dabl u karijeri, ali je promašio polaganje za novi produžetak na 5,7 sekundi pre kraja dodatnih pet minuta igre.

Sansi su prekinuli seriju Tandera od sedam pobeda, zahvaljujući pre svih Eriku Bledšou, kojem je umalo izmakao trpl-dabl: 28 poena, 13 skokova i devet asistencija.

Vestbruk je počeo meč katastrofalno, promašio je prvih osam šuteva, ali je onda koliko-toliko počeo da pogađa, da bi na kraju promašio presudan šut na utakmici. Do 39 poena, od čega je 31 ubacio posle poluvremena, stigao je uz šut iz igre 12/38, a 1/10 za tri. Imao je 14 skokova, 11 asistencija i četiri ukradene lopte.

Markif Moris postigao je 29 poena, ali se koš Bledšoa za 115:111, na 1:51 do kraja produžetka, ispostavio kao presudan. Aleks Len izblokirao je Diž-Džej Ogustina, a Dion Vejters prodao loptu pre nego što je Vestbruk uspeo da smanji na 115:113, na 35 sekundi pre kraja.

Tada je Bledšo dobio rampu od Serdža Ibake, tako da je Vestbruk dobio šansu čak i da dobije meč, ali se odlučio za prodor koji je završen promašajem i faulom nad Pi-Džej Takerom, koji je na drugoj strani ubacio dva slobodnjaka za slavlje u Arizoni.

Oklahoma putuje u Oregon na meč sa Portland Trejblejzersima, dok Finiks dočekuje šampiona, San Antonio Sparse, sedmoplasirane na Zapadu. Oba meča su već u noći između petka i subote.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC