• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvati u Kraljevu, sa ili bez Čilića?

Autor mondo.rs

Deseti teniser sveta prijavljen je za Dejvis kup meč protiv Srbije, ali selektor priča o njemu kao da neće igrati.

Reprezentacija Hrvatske počela je u ponedeljak sa treninzima u Kraljevu, gde će od petka do nedelje biti odigran meč prvog kola Svetske grupe Dejvis kupa.

Selektor "vatrenih" Željko Krajan po dolasku u Srbiju je ponovio da je domaćin favorit, s obzirom na to da ga predvodi najbolji teniser sveta Novak Đoković, dok je Hrvatska nekompletna.

"Nismo došli da izgubimo. Daćemo sve od sebe, ali teško je pobeći od činjenice da su srpski teniseri favoriti. Mi smo hendikepirani bez Čilića, Karlovića, Dodiga, tako da bi sve osim pobede Srbije bilo nerealno", rekao je Krajan.

Na prvom treningu bili su 158. teniser sveta Mate Delić i specijalista za dubl Marin Draganja.

Neupitan je nastup talentovanog Borne Ćorića (18 godina, 61. na svetu), koji je pre nekoliko dana u Dubaiju pobedio Endija Mareja i dogurao do polufinala, ali se postavlja pitanje ko će biti četvrti član ekipe.

Na sajtu Dejvis kupa kao "prva tabla" je prijavljen Marin Čilić, ali Mostarac zbog povrede ramena nije igrao još od završnog ATP šampionata u Londonu, polovinom novembra.

IZNENAĐENJE


"Ipak Novak Đoković igra kod kuće, pa smo očekivali veću dvoranu, sa više publike. Ali, ova dvorana je takođe lepa i mislim da će biti ispunjena do poslednjeg mesta", prokomentarisao je Željko Krajan kraljevačku Halu sportova.

Krajan ga je u svojoj izjavi svrstao u isti "koš" sa Ivom Karlovićem i Ivanom Dodigom, koji sigurno nisu u konkurenciji za predstojeći meč, tako da možemo samo da nagađamo kakve su zamisli i opcije hrvatskog selektora.

Ako bi išao po plasmanu na ATP listi, sledeći u redu za poziv bili bi Ante Pavić (184, nije igrao ove godine), Antonio Veić (233), Nikola Mektić (273)...

U slučaju da izbor zaista padne na nekog od njih, reprezentacija Srbije morala bi žestoko da podbaci da bi izgubila tri partije pred svojim navijačima i ostala bez četvrtfinala.

Pored Đokovića, za "orlove" će odlukom Bogdana Obradovića igrati Viktor Troicki, Nenad Zimonjić i Filip Krajinović.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC