• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DK: Đoković silovito, Srbija vodi

Autor mondo.rs

Najbolji teniser sveta ostvario ubedljivu i laku pobedu u Kraljevu u prvom meču Dejvis kup duela Srbija - Hrvatska

Novak Đoković poveo je Srbiju pobedničkim putem na meču protiv Hrvatske u prvom kolu Svetske grupe Dejvis kupa u Kraljevu.

Najbolji teniser planete lako je i ubedljivo na startu takmičenja savladao Matu Delića sa 3:0, po setovima 6:3, 6:2, 6:4.

Novak je bio taj koji je sve vreme, kako se i očekivalo, vodio duel, u potpunosti kontrolisao situaciju na terenu, i povremeno dodavao gas. Na drugoj strani, Mate Delić, trenutno 158. igrač sa ATP liste, pokušavao je da parira Đokoviću, ali bez uspeha. Razlika u klasi bila je više nego očigledna.

Novak je posle sat i po vremena igre doneo Srbiji vođstvo od 1:0 u duelu protiv Hrvatske.

Đoković je bio zadovoljan igrom protiv Delića.

"Ovaj meč je trebalo dobiti, a ja sam bio svestan da su me već upisali kao pobednika. Ipak, Mate je dokazao da ima potencijal, odlično servisa, dobro se brani, izlazi na volej, a ja sam zadovoljan nastupom na prvom meču. Bio sam najbolji kada je bilo najbitnije, nisam dozvolio protivniku da napravi nijedan brejk, servis me je služio me je, pa nisam nijednom osetio pritisak", izjavio je za RTS Đoković odmah posle pobede.

On je naročito pohvalio publiku u Hali sportova u Kraljevu.

"Koliko sam zadovoljan svojom igrom toliko sam i publikom i atmosferom u dvorani. Ovo je poseban dan za Kraljevo, dokazao se kao sportski grad, gledaoci su bili odlični, pokazali su veliko poštovanje za protivnika i drago mi je zbog toga. Ja sam do sada u karijeri odigrao samo dva meča van Beograda, i to u Novom Sadu, i drago što sam se u ovakvom svetlu prikazao publici u Kraljevu i onima koji su došli da gledaju ovaj meč. Nadam se da sam im priredio lep događaj", dodao je najbolji srpski igrač.

U drugom meču dana u Kraljevu snage će odmeriti Viktor Troicki i Borna Ćorić, u odsustvu Marina Čilića najbolji hravtski teniser, koji zauzima 61. mesto na ATP listi.

Pobednik meča Srbija - Hrvatska u julu će u četvrtfinalu Svetske grupe igrati sa boljim iz duela Argentina - Brazil, dok će poraženi tim igrati u plej-ofu za opstanak u elitnom takmičenju Dejvis kupa.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC