• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Červar i Rađenović: Iskustvo ključ pobjede Borca

Autori mondo.ba Autori Goran Arbutina Autori Nebojša Šatara

Treneri Borca m:tel i Metalurga, Igor Rađenović i Lino Červar, složili se u ocjeni da je pobjeda Banjalučana nad skopskim timom bila zaslužena, ali da je najviše presudilo neiskustvo Makedonaca.

Crveno-plavi su u petak uveče u pretposljednjem kolu SEHA lige savladali mladi tim šampiona Makedonije sa 27:21 i na svoj konto upisali treću pobjedu ove sezone.

Banjalučani su vodili od prvog do posljednjeg minuta protiv izabranika Lina Červara, koji je ovaj tim sakupio prije 15-ak dana nakon svih problema, prvenstveno finansijskih, zbog kojih je Metalurg ostao bez gotovo cijele ekipe.

Červar je najprije pohvalio ekipu iz Banjaluke, koja je rukometni hram i rijedak grad sa toliko šampiona i olimpijaca. Borac se po njemu napokon diže iz krize, ali je uputio i nekoliko zamjerki, o kojima ćete moći da čitate ujutro na našem portalu.

Do tada, pročitajte šta je rekao o samom meču.

“Izgubili smo, nikad poslije poraza trener ne može da bude zadovoljan, pa ne mogu ni ja, ali u našoj situaciji kad smo ostali bez cijele ekipe u sred prvenstva, odhrvali smo se problemima. Imali smo situaciji poput Atletiko Madrida ili Čehovskih medveda, ali smo imali našu rukometnu školu i iz nje spasili što se dalo spasiti. Nešto slično rade i ovdje u Borcu. Tako da sam zadovoljan čak i načinom na koji smo odigrali. Bilo je i povrijeđenih igrača, žao mi je što neki zbog tog nisu mogli da zaigraju”, rekao je hrvatski poslije meča u “Boriku”.

“Bilo je večeras trenutaka kad smo dobro stajali na terenu, ali bilo je i momenata kad se vidjelo da smo neiskusni, što su iskoristili stari lisci poput Srđana Trivundže, Baneta Obradovića, a posebno Ratka Nikolića, koji proživljava novu mladost. Igračima ništa ne mogu da zamjerim, ostaje nam da se do početka prvenstva Makedonije uigramo što bolje i već od naredne sezone stvorimo jednu respektabilnu ekipu”.

Rukometaš Metalurga Đorđe Golubović po prvi put je u Banjaluci i nije krio oduševljenje publikomu dvorani.

“Prvi put sam u Boriku, bilo je mnogo gledalaca zbog čega mi je posebno drago. Bila je ovo dobra utakmica, mi smo parirali Borcu koliko smo kao mlada ekipa mogli. Vjerujem da ćemo u budućnosti ispraviti neke greške od večeras. Imali smo i neke dobre momente, koje žemo pokušati da primjenimo protiv Brest Meškova i kasnije u makedonskoj ligi”.

Nakon gostiju iz Makedonije riječ je uzeo šef struke Banjalučana Igor Rađenović zahvalivši se Červaru na lijepim riječima a potom nastavio da u kratkim crtama analizira utakmicu.

“Mi smo iskoristili neiskustvo Metalurga, dobrom odbranom smo ih tjerali na nerezonske šuteve, golman Petar Jokanović je imao nekoliko odličnih intervencija. Odbrana je stvarala kontre i polukontre, iako smo imali malenih problema sredinom drugog dijela kad se nismo najbolje snašli na agresivniju 5-1 zonu, ali uspjeli smo da to prebrodimo. Slavili smo, zadovoljan sam i idemo dalje”, rekao je trener Borca m:tel.

Milan Đukić, koji je Metalurgu postigao pet golova, naglasio je da je najbitnije da se niko nije povrijedio na kraju SEHA lige pred početak nacionanih šampionata u kojima oba tima brane titule iz prošle sezone.

“Čestitam Metalurgu na fer i koretnoj igri, Najbitnije je da se niko nije povrijedio, a želim gostima sve najbolje u njihovom šampionatu. Mi se sada okrećemo našim sljedećim zadacima”, rekao je Đukić, prvenstveno misleći na meč u Živinicama protiv Konjuha u Kupu Bosne i Hercegovine naredne srijede, a kasnije i duel sa Nekseom u Banjaluci na zatvaranju sezone u SEHA ligi (18. marta).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC