• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marković između klupe BiH i Bundeslige

Autor mondo.ba

Selektor rukometaša Bosne i Hercegovine Dragan Marković dobio je ponudu za novi četvorogodišnji ugovor od RS BiH, ali još nije odlučio hoće li ga prihvatiti. "Imam ponudu i od jednog njemačkog tima, ali želja nije sporna".

 Marković između klupe BiH i Bundeslige Izvor: MONDO

Izvor: MONDO

Popularni Marka je najuspješniji selektor u istoriji rukometnih "zmajeva" i to su u Rukometnom savezu BiH odlučili da nagrade novim ugovorom na četiri godine.

BiH je početkom januara po prvi put učestvovala na jednom velikom takmičenju, Mundijalu u Kataru i ostvarila jednu pobjedu uz četiri poraza što nije bilo dovoljno za prolazak u narednu fazu takmičenja.

U mečevima za plasman od 17. do 20. mjesta, "zmajevi" desetkovani povredama nisu se ozbiljnije suprotstavili Rusima i Bjelorusima, ali to nije i nikako ne može da bude mjerilo kvaliteta.

Samo pojavljivanje na najvećoj rukometnoj smotri planete je okarakterisano kao veliki uspjeh, pa je Markoviću, kojem ugovor sa Savezom ističe u oktobru, ponuđen novi mandat.

"Obavićemo još jednu rundu razgovora. Imam ponudu tima iz Njemačke i pitanje je da li bi Savez, ali i klub pristali da paralelno radim dva posla. Moja želja nije sporna. Razgovaraćemo u roku od mjesec dana i tad će biti jasnije da li ću potpisati novi ugovor", izjavio je banjalučki stručnjak, a prenio "EuroBlic".

Pod njegovim vođstvom, reprezentacija BiH će odigrati nastavak kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine u Poljskoj.

Do sada su "zmajevi" odigrali dva kvalifikaciona susreta - poraženi su na svom terenu od favorita grupe Danske i remizirali u gostima s Bjelorusijom.

Naredni meč najbolji rukometaši BiH igraće u aprilu protiv Litvanije.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC