• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Alonso spreman

Autor mondo.rs

Vozač Meklarena prošao je medicinske preglede i spreman je da ove godine konačno debituje za svoj tim na trci u Maleziji

Fernando Alonso propustio je prvu trku sezone u Australiji pre deset dana zbog incidenta koji je doživeo na testiranju svog tima uoči starta šampionata Formule 1 na stazi u blizini Barselone.

Španac je tom prilikom zaradio potres mozga, a imao je i amneziju, zbog čega je tri dana proveo u bolnici na ispitivanjima. Iako je izbegao ozbiljnije povrede, lekarski tim savetovao mu je da preskoči prvu trku sezone na Albert Parku.

Vozač Meklarena obavio je nove medicinske testove posle pauze i uspešno ih prošao, pa su mu lekari u načelu dali zeleno svetlo da nastupi na narednoj trci u Maleziji, predstojećeg vikenda.

Ipak, Alonso će uoči trke, po dolasku u Kuala Lumpur morati uz nadzor FIA da odradi još dve provere pre nego što i zvanično dobije dozvolu za nastup na trci.

U Meklarenu smatraju da to neće biti problem i da će njihov vozač proći testove, jer su rezultati provera odrađenih prethodnih dana u Kembridžu odlični.

"Posle nesreće u Barseloni, Fernando je odradio rigorozan specijalni trening program, napravljen i nadgledan od strane vrhunskih sportskih naučnika, kako bi se potpuno spreman vratio trkama", saopštio je Meklaren i dodao da je Alonso prethodnih dana proveo vreme sa inženjerima tima uz upotrebu simulatora.

Alonso bi u Maleziji trebalo zvanično da ponovo sedne za volan Meklarena prvi put posle 2007. kada je već nastupao za tu ekipu. Te sezone stigao je u Meklaren kao dvostruki aktuleni šampion F1 iz ekipe Renoa i zauzeo treće mesto u ukupnom plasmanu vozača, iza Kimija Raikonena iz Ferarija i klupskog kolege Luisa Hamiltona. Nakon završetka turbulentnog šampionata odlučio je da se vrati u Reno.

Meklaren sa nestrpljenjem očekuje Alonsov povratak na stazu, budući da na prvoj trci sezone njegovi vozači nisu dobro prošli - Dženson Baton zauzeo je 11. mesto, a rezervni vozač Kevin Magnusen nije ni startovao.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC