• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Andrea i ostale, nema ucene"

Autor mondo.rs

Novi predsednik Upravnog odbora RSS Borislav Perović poručio reprezentativkama Srbije da je nacionalni tim kult i da nema kompromisa, dok je selektor Bošković, čiju ostavku traže, opet naveo da je spreman za razgovor.

 "Andrea i ostale, nema ucene" Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Velimir Marjanović povukao se sa mesta predsednika RSS, a svoje nadležnosti predao je zvanično na potpredsednike.

Novi predsednik Upravnog odbora RSS Borislav Perović predsedavao je prvom sednicom tog tela posle odlaska Marjanovića, na kojem nije moglo da se zaobiđe "goruće stanje" u ženskoj reprezentaciji.

Četiri reprezentativke Andrea Lekić, Sanja Damnjanović, Katarina Tomašević i Dragana Cvijić nedavno su javno saopštile da neće nastupati za selekciju Srbije dok je vodi Saša Bošković.

Selektor na sednici nije pominjao taj problem, ali je direktor Milan Stanković taksativno izložio kako je došlo do "puča".

"Andrea Lekić mi je javila da neće doći na konferenciju za medije u Beogradu, a Damnjanović i Tomašević još nisu ni bile pristigle zbog klupskih obaveza, već dan kasnije. Nakon to su stigle, pridružile su se Andrei, kako su same rekle, zbog kolegijalne podrške, ali su ostavile prostor da se vrate u ekipu, dok je Lekićeva ostala pri prvobitnom stavu. Kada je reč o Dragani Cvijić za nju je samo Budućnost poslala dopis da neće moći da doputuje zbog povrede", prenosi "Žurnal" razgovor sa sednice.

Na pomen sastanka u Ečkoj, na kojem je Lekićeva uslovila svoje igranje odlaskom Boškovića, selektor je izjavio:

"Ja sam za to da pričamo, pričamo, pričamo... Da pokušamo da nađemo najbolje rešenje, treba voditi računa i ostalim devojkama i mora se poštovati institucija", rekao je Bošković.

Borislav Perović istakao je da reprezentacija mora da se poštuje i da se čuva njen ugled, kao i da treba pronaći kompromisno rešenje već na narednom sastanku Upravnog odbora naredne nedelje.

On se osvrnuo i na pismo koje su poslale reprezentativke.

"Reprezentacija, himna, zastava su kult, nema kompromisa. Onaj ko im je pisao pismo je pogrešio, jer posle uvodne patetike, na kraju se sve svodi na ucenu. Nebitno ko je predsednik, selektor, važno je da sistem funkcioniše, na to ne dam", jasno je poručio novi predsednik Upravnog odbora RSS.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC