• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fetel: Šumaher je ostavio dubok trag...

Autor mondo.rs

Vozač Ferarija sa mnogo emocija je pričao o pobedi na Gran priju Malezije i perspektivi u novom timu.

Sebastijan Fetel nije krio koliko teško mu je pao prekid dominacije tokom prošle sezone, kada je posle četiri uzastopne titule svetskog prvaka uspeo samo četiri puta da se popne na podijum, i to tri puta kao treći i jednom kao drugi.

Do tada gotovo anonimni Danijel Rikardo potisnuo ga je u drugi plan i usledio je logičan rastanak sa Red Bulom, pa transfer u Ferari i odmah na startu šampionata 2015. najava boljih dana.

Fetel je zauzeo treće mesto na Gran priju Australije u Melburnu, da bi dve nedelje kasnije na malezijskom Sepangu trijumfovao ispred Mercedesovog tandema, koji čine aktuelni šampion Luis Hamilton i Niko Rozberg.

Nemačkom vozaču to je prva pobeda još od poslednje trke u sezoni 2013, na Gran priju Brazila, kada je krunisao sezonu devetim uzastopnim otvaranjem šampanjca.

U generalnom plasmanu je drugi, sa tri boda manje od Hamiltona.

"Ostao sam bez reči. Zimus sam napravio veliku promenu, tim mi je napravio fantastičnu dobrodošlicu i sada sam jako, jako srećan i ponosan. Pobedili smo jasno i čisto. To je velika stvar... Desilo se mnogo toga pozitivnog i zato sam pomalo dirnut".

On je nakon trijumfa u Kuala Lumpuru skakao od sreće, potekle su mu suze, a uzvikivao je "Hvala!" na italijanskom jeziku (Grazie!)

"Ovaj dan će mi zauvek ostati u divnoj uspomeni. Mnogo hvala celom timu i navijačima. Osećam se neverovatno, ovo je fenomenalan dan", govorio je nasmejani Fetel.

Njemu je ovo bila druga trka u Ferarijevom bolidu, a novinari su primetili da je legendarnom Mihaelu Šumaheru za prvu pobedu trebalo mnogo više pokušaja.

Usledilo je pitanje može li da uspostavi sličnu dominaciju kao slavni zemljak, koji je pet od svojih sedam titula osvojio vozeći pod znakom crnog konja.

"U pravu ste što se tiče statistike, ali mislim da Šumaherov automobil 1996. nije bio dobar kao naš sadašnji. Mihael je bio moj heroj. Kada smo kao klinci vozili karting, živeli smo za dane kada će doći i rukovati se sa nama..."

"Kao vozač Ferarija ostavio je mnogo dubok trag. Naš cilj nije da popunimo otiske njegovih stopala, nego da ostavimo nove", slikovito je poručio Fetel.

Ferari je 2014. u sastavu Fernando Alonso - Kimi Raikonen ostvario najlošiji rezultat u poslednje dve decenije, nakon čega je Fetel doveden umesto Alonsa, a promenjeni su i šef tima i gotovo kompletan inženjerski sektor.

"Želimo da vratimo titulu u Maranelo, ali znamo da su ovi momci (Hamilton i Rozberg) mnogo jaki i da će biti veoma teško pobediti ih", rekao je Sebastijan Fetel.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC