• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jokanović za MONDO: Čast je biti dio bh. tima

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Selektor rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Dragan Marković za kvalifikacioni dvomeč protiv Litvanije pozvao je Petra Jokanovića, golmana banjalučkog Borca m:tel. Popričali smo sa čuvarom mreže crveno-plavih.

Petar Jokanović bio je na širem spisku selektora Dragana Markovića i za Mundijal u Kataru, ali ipak nije otputovao na Svjetsko prvenstvo.

Međutim, dobre partije na kraju SEHA lige u dresu banjalučkog kluba omogućile su mu poziv u bh. tim za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Poljskoj 2016. godine.

SPISAK

Benjamin Burić, Petar Jokanović, Nebojša Bojić, Alen Ovčina, Mirko Mikić, Nikola Prce, Duško Čelica, Mirsad Terzić, Vladan Lončar, Ivan Karačić, Josip Perić, Dejan Malinović, Marko Panić, Adnan Sivić, Vladimir Vranješ, Muhamed Toromanović, Senjamin Burić, Faruk Vražalić i Muhamed Zulfić.

"Već na pripremama za Mundijal znao sam da neću ići u Katar, ali mi je selektor Marković rekao da na mene ozbiljno računa u narednom periodu. Bilo je na meni da se pokažem i mislim da sam imao nekoliko dobrih utakmica u završnici SEHA lige i da je to jedan od razloga zašto sam ponovo dobio poziv", rekao je Jokanović u razgovoru za MONDO.

Golman Borca m:tel ističe da nije bio razočaran što nije otišao na Svjetsko prvenstvo.

"Sama činjenica da sam odradio pripreme za kontinentalnu smotru za mene je veliki rezultat, s obzirom da je to moj prvi poziv u reprezentaciju. Ispred mene su bila dva iskusnija golmana, Nebojša Grahovac i Predrag Dejanović, tako da mi nije bilo krivo. Znao sam da će moje vrijeme doći. Čast i zadovoljstvo je što ću sada biti dio ekipe", naglasio je Jokanović.

U prva dva kola, bh. reprezentativci osvojili su samo jedan bod. Poslije uvodnog remija na gostovanju u Bjelorusiji (25:25), "zmajevi" su poraženi u tuzlanskoj dvorani "Mejdan" od, na tabeli trenutno vodeće, Danske 23:25.

Ipak, šanse za plasman u Poljsku su daleko od izgubljenih. Plasman na EP obezbijediće dvije provplasirane ekipe u grupi, te najbolja trećeplasirana selekcija iz sedam kvalifikacionih grupa.

"Mislim da imamo dobre šanse da odemo na Evropsko prvenstvo, jer to BiH zaslužuje. U prva dva meča nedostajalo nam je iskustva, koje smo stekli na prvenstvu svijeta i vjerujem da se sada možemo nositi i sa najjačim reprezentacijama. Sada nam je najbitniji dvomeč sa Litvanijom. Bolja smo ekipa, ozbiljnija i na nama je da se dobro pripremimo i sa dvije pobjede u junu dočekamo Bjelorusiju, koja će biti odlučujuća".

Prvi meč protiv Litvanaca biće odigran 30. aprila u Cazinu, a tri dana kasnije, Litvanija će biti domaćin u Kaunasu.

"Prva utakmica pred domaćom publikom će nam mnogo značiti. Već i ranije je BiH igrala u Cazinu i znamo kakvu atmosferu prave tamošnji navijači. Sigurno će nam to mnogo značiti za samopouzdanje pred put u Litvaniju", dodao je reprezentativni čuvar mreže.

FAVORITI NA DOMAĆOJ SCENI

Rukometaši Borca m:tel nakon plasmana u polufinale Kupa BiH, na zasluženom su odmoru do početka borbi za titulu. Kao i svake godine, crveno-plavi jurišaju na oba domaća trofeja, koje su osvajali u dvije prethodne sezone.

"Prioritet nam je odbrana duple krune. Sada imamo više od mjesec dana pauze, odnosno dovoljno vremena da se pripremimo za domaća takmičenja. Iako se još ne zna ko će nam biti protivnik, to nama ne znači mnogo, jer smatram da smo favoriti protiv bilo koje domaće ekipe", jasan je Jokanović.

Jokanovićev Borac m:tel sezonu u SEHA ligi okončao je na 8. mjestu, a u finišu sezone mladi čuvar mreže dobio je veću minutažu.

"Moram biti zadovoljan. Do juče sam branio u Premijer ligi BiH, a svi znamo kvalitet između ove i SEHA lige. Sigurno da može još bolje, ali generalno sam zadovoljan, kako svojim partijama, tako i sa izdanjima Borca i plasmanom u regionalnom takmičenju", istakao je na kraju golman crveno-plavih.

Čuvar mreže, koji će 18. avgusta napuniti 25 godina, osim Borca m:tel do sada je nastupao za trebinjski Leotar, Derventu i Bosnu iz Sarajeva, odakle se početkom godine vratio u Banjaluku zamijenivši Mirzu Haseljića, koji je prešao u Vogošću.

Ugovor sa Banjalučanima ističe mu na ljeto, a, kako kaže, za sada je skoncentrisan samo na što bolje partije u dresu Borca m:tel, ali i reprezentacije BiH.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC