• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SKIJANJE: Otkazan i ženski spust, Von prva!

"Tačno je da već dugo znam da ću dobiti "Kristalni globus", ali potpuno je drugačiji osećaj kada vam zaista uruče. Prelep je i sija", radovala se Von.

 SKIJANJE: Otkazan i ženski spust, Von prva!  Izvor: MONDO

U Bormiju je, posle muškog, u sredu otkazan i ženski spust, ali to nije donelo burna reagovanja skijašica iz prostog razloga što je od ranije bilo poznato da će "Kristalni globus" u najbržoj disciplini pripasti Lindzi Von.

U utorak je, zbog mećave, otkazan poslednji spust sezone u muškoj konkurenciji, u kojem je trebalo da bude odlučen šampion izmedju vodećeg Didijea Kuša i Bodea Milera, koji je zaostajao samo sedam bodova.

Kuš je bez borbe odbranio titulu, a iz svega je profitirao Herman Majer, trećeplasirani u poretku za ukupnu pobedu u Svetskom kupu, jer Majer nije računao na bodove u brzim, već u sporijim disciplinama (veleslalom i slalom), zakazanim za petak i subotu.

Odluka da po raskvašenom snegu ne bude voženo finale spusta za žene nije mnogo potresla takmičarke, osim što je nova šampionka Lindzi Von, kao i zemljak Miler, ostala bez planiranih bodova u konkurenciji za ukupnu titulu.

Titula u spistu Amerikanki je prva u karijeri, do koje je došla na impresivan način: pet pobeda na devet trka ove sezone. Von (755) je imala više od 300 bodova viška u odnosu na prvu pratilju Renate Gečl iz Austrije, a pobeda u trci Svetskog kupa donosi 100 bodova.

"Neverovatno! Tačno je da već dugo znam da ću dobiti "Kristalni globus", ali potpuno je drugačiji osećaj kada vam ga zaista uruče. Prelep je i sija", radovala se Von nova šampionka u spustu.

Von je vodeća i u konkurenciji za "Kristalni globus" u ukupnom plasmanu, sa 1.263 poena, 157 više od Marije Riš iz Nemačke, koja je bolja na sporijim stazama. Nju otkazivanje spusta sigurno nije razočaralo...

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC