• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Na ulicama Beograda skoro 30.000 trkača!

Autor mondo.rs

Maraton kuca na vrata. Najavljeni su idealni uslovi za trčanje.

 Na ulicama Beograda skoro 30.000 trkača! Izvor: MN PRESS

Tradicionalni 28. Beogradski maraton okupiće u subotu 18. aprila više od 29.000 učesnika, koji će uz najavljeno vremensko osveženje imati idealne uslove za dobre rezultate, najavili su danas organizatori ove manifestacije.

Zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović poručio je da je Grad u potpunosti spreman za Beogradski maraton.

"Ovo je prilika da još jednom spomenemo Dečiji maraton u kojem su prošle subote u Zoološkom vrtu uživali i deca i odrasli. Beograd je u potpunosti stao uz Beogradski maraton, jer se radi o jednom od najznačajnijih i najdugovečnijih manifestacija", rekao je Mladenovć na konferenciji za medije u Gradskoj skupštini.

On je naglaso da je Beogradski maraton pre svega promocija bavljenja sportom i najbolja slika koju glavni grad može da pošalje u svet.

Mladenović je pozvao sve Beograđane da u subotu porodično izađu na ulice glavnog grada i da duž trase pozdrave maratonce.

Izvor: MN PRESS

Član Upravnog odbora Hemofarm fondacije Sandra Savić poručila je da će predstavnici te kompanije trčati u maratonskoj trci uz slogan "Svim srcem".

"Maraton je promocija zdravog načina života. To je prilika da inspirišemo empatiju za nevolje drugih ljudi, tako da ćemo i ovoga puta pozvati naše sugrađane da na broj 3088 pošalju praznu poruku i tako pomognu obnovu dečijeg pozorišta Boško Buha", rekla je Savić.

Direktor Beogradskog maratona Dejan Nikolić zahvalio se Gradskoj upravi na pomoći u organizaciji trke koja će ovoga puta okupiti, po njegovim rečima, oko 25.000 učesnika u Trci zadovoljstva, uz više od 4.000 u polumaratonskoj i maratonskoj trci.

Generalni sekretar Atletskog saveza Srbije (ASS) Slobodan Branković istakao je da je ponosan što može da govori o "najznačajnijoj atletskoj priči Beograda".

"ASS zajedno sa ministarstvom omladine i sporta.podržava Beogradski maraton Radi se o atletskoj disciplini koja nije otvorena samo za elitu, već za sve kategorije, Atletika je sport koji nije profitabilan, ali je ulaganje u njega - investiranje u zdravlje", rekao je Branković i dodao "da se nada da će u bliskoj budućnosti u Beogradu moći da se organizuje i atletski miting u dvorani, koji bi, kao pandan Beogradskom maratonu, bio održavan zimi", istakao je Branković.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC