• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FED KUP: Aleks za vođstvo Srbije

Autor mondo.rs

Aleksandra Krunić donela je prvi bod Srbiji u meču za popunu Svetske B grupe Fed kupa protiv Paragvaja u Novom Sadu.

 FED KUP: Aleks za vođstvo Srbije Izvor: MN PRESS

Reprezentacija Srbije povela je protiv selekcije Paragvaja sa 1:0 u meču plej-ofa za ulazak u Svetsku B grupu Fed kupa.

Prvi poen Srbiji donela je Aleksandra Krunić, koja je u Spensu u Novom Sadu savladala najbolju igračicu gostiju Veroniku Kepedu Rojg sa 2:0, po setovima 6:1, 6:3.

Srpska reprezentativka, koja je u singlu zaigrala pre Jelene Janković koja nije u dobroj formi zbog povrede, od starta meča je bila ta koja je kontrolisala igru.

Ona je u prvom setu odmah preuzela inicijativu i posle prvog gema na svoj servis osvojila još pet u nizu, ne dozvolivši protivnici ni u jednom trenutku da se vrati u igru.

Krunićeva je i u nastavku igrala u istom ritmu. Niz uspešno dobijenih gemova produžila je do devet, pre nego što je Kepeda Rojg prekinula tu crnu seriju (1:3).

Paragvajka je nakon toga “dodala gas” i pripretila, smanjivši na 3:4, ali se Aleks trgla kada je bilo najpotrebnije i novim brejkom “pobegla” na korak od trijumfa (5:3). Posle toga uz mnogo truda okončala je meč u svoju korist, posle 83 minuta igre.

"Zadovoljna sam što sam pobedila u prvom meču. Sve vreme samo sam se trudila da ostanem koncentrisana, iako to nikada nije lako pred domaćom publikom. U drugom setu sam zadržala mir, iako je bio malo teži posao. Ona je uspela da smanji na 3:4, i da je dobila... Znala sam da moram da održim tu prednost, jer bi u suprotnom bilo mnogo teže", izjavila je Krunić za RTS posle meča.

Ona je dodala da joj samopouzdanje nije baš bilo na visokom nivou uoči početka duela sa Paragvajkama.

"Dobila sam da otvorim duel protiv Paragvaja iako sam praktično bez pobede poslednjih mesec dana i malo sam se pribojavala toga. Nastup za Fed kup selekciju uvek može da vam pokvari tok budućih turnira, ali i da popravi, i sada se nadam da ću dobiti na samopouzdanju", otkrila je Krunić i dodala da uvek sa dosta emocija igra za reprezentaciju, ali da se nada da će i u nastavku duela u Novom Sadu uspeti da zadrži smirenost.

U drugom meču dana sastaće se najbolja srpska teniserka Ana Ivanović i Monserat Gonzales.

Za nedelju su zakazana još dva singla u kojima će se sastati Ivanović - Rojg, odnosno Krunić - Gonzales, dok bi u poslednjem meču, u dublu, snage trebalo da odmere Jelena Janković i Ivana Jorović protiv Kepede Rojg i Gonzales.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC