• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nadal na kolenima, Đoković u finalu!

Autor mondo.rs

Bravo, majstore! I srećno sutra...

Nisu se sastajali skoro godinu dana, ali je (1) Novak Đoković nastavio tamo gde je, na kratko, stao u mečevima sa (3) Rafaelom Nadalom.

Bilo je ovo 43. izdanje najvećeg rivaliteta u istoriji tenisa i 20. pobeda našeg asa, peta u poslednjih pet mečeva izuzev tog kobnog finala Rolan Garosa iz prošle sezone.

U finale Monte Karla otišao je u ovom trenutku osetnije bolji i spremniji rival, koji je "Kralja šljake" učinio prilično mirnim i skromnim na terenu na kom je osam puta u karijeri podizao pehar.

Đoković – Nadal 6:3, 6:3, za petu pobedu Srbina nad Špancem u njihovom 19. susretu na zemlji.

Osvajaču Monte Karla, prvog turnira na šljaci ove sezone, sledi 1.000 ATP bodova i nagrada od 628.100 evra, dok finalisti sleduje 600 bodova i 308.000 evra.

"Broj 1" će u nedelju u 14.30 protiv (6) Tomaša Berdiha imati priliku da postane prvi teniser u istoriji koji je osvojio prva tri Mastersa u sezoni. Računajući i Indijan Vels i Majami, Nole je u seriji od 15 pobeda i sutrašnja bi mu donela 24. Masters titulu u karijeri, čime bi se izjednačio sa (2) Rodžerom Federerom i prišao Nadalu na "minus 3".

Nadal
Izvor: YouTube


Novak u nedelju igra 75. ATP finale za 52. trofej, a o kvakvoj se dominaciji našeg asa radi na Masters nivou govori podatak da je on osvojio 17 od poslednjih 38 Mastersa, što je 45 odsto!

Ranije u subotu, Berdih je deklasirao (14) Gaela Monfisa rezultatom 6:1, 6:4, a u nedelju će ga sačekati mnogo teži zadatak, jer protiv najboljeg srpskog sportiste svih vremena ima skor 2:18.



PRVI SET: Novak je kao i obično izabrao da prvi servira, a Nadal uspeo odmah da napravi brejk, povede 0:2 i potom stigne do brejk lopte za brzih 0:3, ali je Novak tada odigrao odličan poen i napravio preokret!

Umesto 0:3, možda i 0:4, usledio je Đokovićev brek za 2:2, potom je Nadal lako dobio svoj servis, s nulom za 3:3, ponovo propustio brejk loptu za 4:3, a onda doživeo novi brejk.

Đoković je, uz nekoliko fantastičnih poena obojice, a dobili su nekoliko ovacija s prepunih tribina, iskoristio drugu brejk loptu za 5:3 i potom tek treću set loptu za 6:3, kada je imao 40:0, ali dobio presudan poen tek na 40:30.

Razliku u prvom setu napravila je jedna brejk lopta, Đoković je iskoristio dve od tri, Nadal jednu od tri. Prvi set pripao je igraču koji je ubacio više prvih servisa (38:21), samim tim dobio i više poena.

DRUGI SET: Momentum s kraja prvog, Đoković je pokušao da iskoristi na početku drugog seta, ali nije realizovao dve uzastopne brejk lopte za brzo vođstvo od 1:0.

Međutim, kako je igra tekla u drugom setu, tako je bilo jasno da Nadal više nema kako da naudi Đokoviću. Do 3:3, Novak je izgubio samo dva poena na svoj servis, a onda je "nagazio" Španca u sedmom gemu, imao jednu brejk loptu, dva puta poentirao na gem loptu rivala, stigao do druge brejk lopte i iskoristio treću za 4:3, posle čega je sa samo jednim izgubljenim poenom došao na korak od pobede.

Nije čekao da on servira, osetio je da može posao da završi novim brejkom, što je i uradio tako što je iskoristio drugu meč loptu. Na 30:40, Nadal je nekako uspeo da pogodi polje iz voleja, iako je "pola" stadiona skočilo da proslavi trijumf Đokovića, potom je Rafa imao gem loptu, ali je kao i par minuta pre toga izgubio naredna tri poena za – 6:3, 6:3!

Od kada je Đoković u finalu 2013. godine postao prvi teniser koji je pobedio Nadala u Monte Karlu od 2005. godine, dakle punih osam godina, "Kralj šljake" u Kneževini ne uspeva da trijumfuje.

Od tada, titule su osvajali Đoković i Stanislas Vavrinka, a nadamo se opet Đoković.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC