• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dušan Borković odustao od trke u Maroku!

Autor mondo.rs

Najbolji sprski automobilista Dušan Borković poslao emotivnu poruku preko društvenih mreža, a onda i saopštio da neće učestvovati u Maroku zbog nerešivih problema sa automobilom.

Dušan Borković se susreo sa velikim problemima na trci WTCC šampionata u Maroku.

Njegov automobil Honda nije dobro pripremljen za tako zahtevnu stazu, a i uopšte, ali je u subotu poručio da i pored toga poručio da ne želi da odustane.

On je u subotu poslao ovu poruku preko Twittera:

"Dajem sve od sebe, maksimalno sam fokusiran. Nemam pola stvari na autu kao druge Honde, ne mogu bolje ali ne odustajem zbog tate i zbog vas!".

U nedelju je napisao ovo: "Sve sam dao od sebe, do samih granica zidova i preko šikana... Ne ide mi auto! #WTCC #raceofmorocco".

A onda je, koji minut kasnije, objavio emotivnu poruku na svojoj Facebook stranici:

"Dragi moji, nadam se da vas neću razočarati ovom objavom. Mislim da je bila ishitrena odluka da uopšte vozim ovu trku s obzirom na bol i tugu koju osećam zbog gubitka oca. Sve je i previše sveže, a ja se u autu osećam jako loše i nemam gotovo uopšte koncentraciju, a ova staza je i više nego opasna. Drugi razlog je auto koji uopšte ne odgovara WTCC standardima i nije po najnovijoj specifikaciji za 2015. godinu već mnogo kasni za fabričkim automobilima. Iskreno vaš Duca".

To je bilo objašnjenje zbog odluke da odustane od trke u Maroku!

"Vozač NIS Petrol by Proteam Racing nakon jučerašnjih kvalifikacija morao je razočarano da konstatuje da kao ni u Argentini ne može da bude konkurentan, ne samo sa dominantnim Sitroenima, već i sa Ladama i Ševroletima, a što je najveći paradoks, sa Hondama, koju i sam vozi. Nerešivi problemi sa sedištem nisu pokolebali Borkovića, koji je bio spreman da vozi na stazi Mulaj el Hasan u Marakešu, međutim, otkako je stigao u Maroko postao je svestan da njegova Honda nema urađene 'update' podatke poput ostalih, a da je zbog očajnih amortizera i sprženih kočnica u dodatnom hendikepu na ovoj jako opasnoj stazi", piše u saopštenju njegovog PR tima.

Borković je uz najbolju volju izvezao slobodne treninge i jučerašnje kvalifikacije, posle kojih je trebalo da startuje sa 10. mesta na prvoj trci. Ipak, rizik vožnje automobila u ovakvom stanju bio je prevelik, pa je sreća što je Borković bez izletanja uspeo da ih završi i izbegne teže povrede.

Odluku o daljim koracima u ovoj sezoni Dušan će doneti u najskorije vreme u saradnji sa svojim timom, dodaje se u saopštenju.

Vozač NIS Petrol Proteam Racing je u svojoj Hondi ostvario 14. vreme (1:45.087) u kvalifikacijama na stazi Mulaj el Hasan u Marakešu, ali je u prvoj trci trebalo da startuje sa 10. pozicije zbog kazni koje su pojedinim vozačima izrečene nakon prve runde u Argentini i menjanja motora.

Ono što je srpskog automobilistu iznerviralo jeste nepoštovanje dogovora da mu automobil bude isti kao fabrički, a on trenutno ima znatno lošiji automobil u odnosu na ostale vozače Honde.

Tako je trku u Argentini jedva završio zbog bolova u leđima nastalima zbog sedišta koje nije dobro podešeno za njegovu visinu. U Maroku se na to nadovezao problem sa sprženim kočnicama, a amortizere gotovo da nije imao na ovoj stazi gde su oni najbitniji zbog izrazito visokih ivičnjaka.

Druga runda nove WTCC sezone u Maroku biće vožena u nedelju. Prva trka počinje u 17.15, a druga u 18.30 uz direktan TV prenos na Eurosport i odloženi prenos na RTS 2.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC