• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mark Špic: Čavić pobedio Felpsa? Nisam to rekao!

Autor mondo.rs

Legendarni plivač Mark Špic demantovao je da je izjavio da mu je "Omega poslala mejl u kojem je priznala pobedu Milorada Čavića nad Majklom Felpsom na Olimpijskim igrama u Pekingu".

Da li je Majkl Felps pobedio MIlorada Čavića na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine na 100 metara delfin ostaće, verovatno, misterija za sva vremena poput onog gola Engleske u finalu Svetskog fudbalskog prvenstva 1966. godine.

Ako uzmemo u obzir da je 1966. godine tehnologija bila daleko od ove današnje, onda možemo samo da zaključimo da neko: LAŽE i da NE ŽELI da kaže istinu.

Dakle, u toj trci Čavić je bio za nijansu brži od Felpsa, ali nije dobio zlatnu medalju, jer je zvanični merač vremena "Omega" saopštila da srpski plivač nije dovoljno jako pritisnuo taster. Teško je bilo poverovati u tu priču, jer taj senzor verovatno registruje i dodir muve, ali epilog je bio da se Felps popeo na najviše postolje, a Čavić je bio odmah iza njega.

Što se nas tiče, a i Milorada Čavića (a i dobrog dela sportskog sveta) jasno je ko je pobedio u toj trci.



Moralnu satisfakciju Čavić je dobio pre nekoliko dana kada je engleski "Ekspres" objavio izjavu legendarnog plivača Marka Špica da mu je "iz Omege poslat mejl u kojem priznaju da je Čavić pobedio Felpsa".

Mnogi mediji u svetu su preneli tu izjavu, koja je izazvala lavinu komentara čitalaca MONDA.

Međutim, dva dana kasnije Špic tvrdi da je engleski novinar sa kojim je razgovarao IZMISLIO taj deo izjave!

"Žao mi je što je moja izjava u vezi sa Omegom i tom trkom 2008. godine u Pekingu pogrešno protumačena i preneta. Mislio sam da sam bio jasan kada sam novinaru rekao da sam dobio mejlove i linkove sa društvenih mreža u kojima se tvrdilo da je pravi pobednik te trke Čavić. Novinar je odlučio da bude 'kreativan' i da napiše da sam taj mejl dobio od Omege. Omega mi nikada nije poslala nikakvo saopštenje u vezi sa ovom ili nekom drugom trkom. Ali, ostajem pri izjavi da je Majkl Felps najbolji plivač svih vremena", napisao je Špic u mejlu koji je poslao sajtu swimswam.com.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC