• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ukroćen "vajld" Janko!

Autor mondo.rs

Šteta! Tipsarević je u Minhenu imao servis za četvrtfinale i deset uzastopnih poena osvojenih kada bi servira, ali je onda stao - bukvalno!

Janko Tipsarević nije uspeo da napravi dva preokreta u dva dana u Minhenu.

Vlasnik "vajld karda" kao 635. igrač na ATP listi u utorak je "okrenuo" (6) Bernarda Tomića, ali u sredu nije uspeo i Viktora Estrelju Burgosa, koji će u četvrtfinale preko dvojice naših tenisera: Viktora Troickog i Tipsarevića.

Šteta, jer nije da nije Janko imao "zicer" da izbori i meč sa boljim iz duela (3) Roberto Bautista Ahut – (WC) Radek Štepanek.

Pri rezultatu 5:4 u trećem setu, Tipsarević je bio na servisu, poveo 15:0 što je bio deseti uzastopni poen koji je osvojio na svoj servis, ali je onda stao – bukvalno! Izgubio je naredna četiri, doživeo brejk, nije iskoristio brejk šansu u narednom gemu, a onda doživeo novi brejk za – 4:6, 7:6 (7:1), 5:7.

Borba na minhenskoj šljaci, gde pobednik turnira dobija 88.000 evra i 250 bodova, trajala je dva sata i 22 minuta, a Tipsarević je ostao sa 45 ATP bodova u ruci i čekom od 12.990 evra.

U prvom susretu sa 34-godišnjim teniserom iz Dominikanske Republike, četiri godine mlađi Tipsarević sporo je počeo i kasno se uključio u prvi set, kada je 51. igrač na planeti već imao 5:2 (posle 2:2). Vratio je jedan brejk, naredni servis gem osvojio sa "nulom", ali nije uspeo i drugi put uzastopno da brejkne Burgosa pa je, kao i u utorak protiv 27. na svetu Bernarda Tomića, morao da pravi preokret.

Mnogo puta u karijeri Tipsarević je bio u takvoj situaciji i snalažljivost i odlučnost nisu prestali da ga odlikuju ni posle pauze od godinu i po dana i dve operacije tumora na tetivi stopala, zbog koje mu je odstranjeno 80 odsto tetive koja vezuje prste i petu leve noge.

U drugom setu, Srbin se mirno izborio sa brejk loptama rivala pri rezultatu 4:4, prvo je spasao dve vezane, a onda još jednu u igri na "djus", posle čega je set otišao u taj-brejk, a tamo... Brzih 6:0 za Janka i 7:1 za majstoricu.

Treći set počeo je razmenom brejkova, Janko za 1:0, Viktor za 1:1, ponovo Janko za 2:1 i potom prvu potvrdu brejka i vođstvo od 3:1 i brejk loptu za velikih 4:1, koju nije iskoristio. Iako je do prednosti od 4:2 i 5:3 stizao bez da je gubio poene na svoj servis, ispostaviće se da je ta propuštena šansa za 4:1 stigla na naplatu u finišu seta.

Dominikanac je pri rezultatu 4:5 vezao četiri poena na Tipsarevićev servis, poravnao stvari na semaforu posle više od dva sata igre, potom spasao brejk loptu i poveo 6:5 i onda se još jednom vratio u gem, iako je Tipsarević imao 30:0 čekajući još jedan taj-brejk. Nije ga dočekao, rival je iskoristio drugu meč loptu i otišao dalje.

Međutim, ako je nešto dobro po Janka, to je činjenica da je on za kratko vreme od povratka na teren, a u akciji je tek od polovine marta i turnira u Majamiju (beton, igrao dubl) i Hjustonu (šljaka, igrao singl), pokazao da u dva dana može da odigra dva meča u tri seta i provede na terenu skoro pet sati, što je veliko ohrabrenje za sve njegove navijače, koji žele da ga vide u svetskom vrhu – gde i pripada!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC