• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Za sreću tako malo treba…

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Rukometaši Borca m:tel Branislav Obradović, Ratko Nikolić i Srđan Trivundža i članovi uprave Vladimir Braković i Marinko Umićević boravili su u banjalučkom Dječijem domu "Rada Vranješević", gdje su se družili sa štićenicima ove ustanove.

 Za sreću tako malo treba… Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Da u životu malo treba za sreću, pokazali su danas rukometaši i članovi uprave banjalučkog Borca m:tel, koji su posjetili Dječiji dom "Rada Vranješević", družili se sa mališanima i, kako svi ističu, uljepšali im dan.

Kapiten Branislav Obradović, zvijezda evropskog i svjetskog rukometa Ratko Nikolić, te Srđan Trivundža, u društvu Vladimira Brankovića i Marinka Umićevića iz Uprave kluba, posjetišvi Dom za djecu bez roditeljskog staranja, još jednom su pokazali i dokazali da su, prije svega ljudske veličine, a ne samo rukometne.

Osim poklona za mališane i lijepih riječi, Obradović, Nikolić i Trivundža donijeli su i osmijehe, a ne postoji niko u Domu "Rada Vranješević" ko danas nije uživao u njihovom društvu.

"Presrećni smo zbog posjete rukometaša Borca. Iako slabo pratim rukomet, s obzirom da se bavim fudbalom, zadovoljstvo je bilo upoznati vrhunske igrače, kao što je to Ratko Nikolić. Popričali smo, dao mi je par korisnih savjeta i izuzetno sam srećan što sam imao priliku da razgovaram s njima i što su nam uljepšali dan", rekao nam je jedan od štićenika doma.

Nikolić je proputovao cijelu Evropu i svijet. Ipak, kako je danas naglasio, nigdje mu nije bilo lijepo kao u Borcu i Banjaluci. Svaku priliku koristi da se druži sa djecom i prenese im ponešto iz svoje bogate rukometne karijere.

"Rukometni klub Borac u posljednje vrijeme radi na ovakvim akcijama, družimo se sa djecom, obišli smo mnoge škole, a danas smo ovdje u Domu 'Rada Vranješević'. Meni je uvijek zanimljivo družiti se sa djecom. Prenosim im svoja iskustva i znanja, nešto što se meni dešavalo tokom karijere i to će njima mnogo značiti za razvoj i ono što ih očekuje u budućnosti. Uvijek imaju zanimljiva pitanja, dosta stvari ih interesuje, a mi imamo puno toga da im kažemo i prenesemo", poručio je nekadašnji reprezentativac Jugoslavije i Srbije.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Slike sa druženja sa vrhunskim sportistima, kakav je Ratko Nikolić, sigurno će im ostati dugo u sjećanju, a autogrami potvrda za sva vremena.

"Sjećam se kada sam ja bio klinac i odlučio da se bavim sportom, pa bih dobio autogram nekog poznatog sportiste, to mi je mnogo značilo. Vjerujem da i na njih ostavlja jak utisak. To može da ih usmjeri na pravi put i znači mnogo u eventualnoj karijeri", poručio je nekadašnji kapiten reprezentacije Srbije.

Mališani su iskoristili priliku i da se fotografišu sa rukometašima, uzmu autograme, te da im postave neka zanimljiva pitanja.

OSMIJESI SVE GOVORE

"Svi ovi osmijesi govore da smo napravili pravi potez. Izuzetno smo srećni što smo danas ovdje. Drago nam je što je menadžment Doma omogućio djeci vrhunske uslove i pozvao bih sve ljude koji su u mogućnosti da pomognu", poručio je član Uprave RK Borac m:tel Marinko Umićević.

Znatiželjni dječaci i djevojčice željeli su da znaju gdje su sve rukometaši igrali, šta su osvajali, koje su to države u kojim su nastupali, a ostale su im u najljepšem sjećanju, koliko je naporno trenirati i igrati rukomet, koliko traju treninzi i mnoga druga pitanja. Obradoviću, Nikoliću i Trivundži nije bilo teško da sa osmijehom odgovore na sva.

"Za nas igrače čast je biti ovdje i srećni smo zbog ovako srdačnog dočeka. Sigurno da smo mi, kao sportisti, na neki način dužni da skrenemo pažnju mladim ljudima na zdrav život i bavljenje sportom. Takođe, osim sporta, bitan dio života je i uspješno školovanje. Mališani su imali niz pitanja, a čini mi se da im je Ratko bio najzanimljiviji kao jedan od najpopularnijih igrača na ovim prostorima. Siguran sam da je ovo jedan veliki dan za njih i da ćemo uspjeti da im uzvratimo gostoprimstvo i da će biti gosti na našim utakmicama", poručio je rukometaš Borca m:tel Srđan Trivundža.

Kapiten crveno-plavih Branislav Obradović uvjeren je da će ova posjeta ohrabriti mališane u njihovoj odluci da se bave sportom.

"Zadovoljstvo nam je da pomognemo Domu i ovoj djeci onoliko koliko možemo. Nadam se da će ove akcije biti sve češće i da ćemo mališane animirati da se bave sportom. Sport je divna stvar. Ne mora se biti ni uspješan sportista. Važna su ta druženja na treninzima, utakmicama, zajednička putovanja i nadam se da će neko od njih krenuti našim putem", istakao je popularni Brani.



Direktor Dječijeg doma "Rada Vranješević" Vladimir Kajkut zahvalio se rukometašima i rukovodstvu Borca na posjeti, te izrazio želju da će nakon današnjeg druženja neki od mališana odlučiti da treniraju rukomet.

"U dogovoru sa rukovodstvom RK Borac, rukometaši banjalučkog kluba danas su bili naši gosti, uručili prihodne poklone i djeci prenijeli neka svoja iskustva iz bogatih karijera. Vjerujem da će naša djeca 'upiti' savjete i da će se okrenuti sportu i zdravom životu", rekao je Kajkut.

U nadi da će ovakvih akcija biti sve više, rukometaši Borca m:tel na kraju su se uz pozdrave oprostili od štićenika Doma "Rada Vranješević" u Banjaluci, sa obećanjem da će se uskoro vidjeti opet, u Domu, ali i u dvorani "Borik".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC