• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pakjao lagao?

Autor mondo.rs

Filipinac dva sata pre "borbe veka" tražio da primi injekciju protiv bolova. "Nije bio iskren u vezi sa povredom ramena", optužuju ga u Nevadi.

Meni Pakjao izgubio je Flojda Mejvedera u Las Vegasu, u najskupljem meču u istoriji boksa. Spektakl nije bio svima gledljiv, ali je ipak izazvao ogromnu pažnju širom sveta.

U danima nakon borbe, poraženi borac žalio se da je oštećen, tvrdio da se oseća kao pobednik i otkrio da je zbog povrede desnog ramena imao problem da zadaje udarce tom rukom.

Međutim, za njegovu povredu nije se znalo pre borbe, niti je bila prijavljena, pa nije isključeno da ga zbog toga čeka kazna.

Bob Benet, izvršni direktor takmičarske komisije iz Nevade, rekao je da je Pakjao bio očigledno neiskren u vezi sa svojim zdravstvenim stanjem.

"Nije samo stvar u tome da nam nije potpuno odgovorio na pitanje o svojoj spremi, već nije bio iskren do kraja. Pre mesec dana, njegov tim nam ništa nije rekao o eventualnoj povredi. Nisu obavezni da nam sve kažu, ali su govorili da je spreman, a dva sata pre borbe tražio je da primi injekciju protiv bolova. To nas je dovelo u veoma nezavidnu situaciju", rekao je Benet.


Pakjao bi sada mogao da bude žestoko kažnjen ili čak i suspendovan, mada njegov savetnik Majkl Konc negira tvrdnje da je Filipinčev tim namerno izbegao da prijavi povredu nadležnoj komisiji. Istovremeno, hirurg Nil Elatraš izjavio je za ESPN da je poraženi bokser doživeo "značajnu rupturu" grupe mišića ramena.

Ako bi bio operisan, čekala bi ga pauza od devet do 12 meseci.

Promoter borbi Bob Arum tvrdi da je Pakjao povredio rame dve i po nedelje pre borbe u Las Vegasu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC