• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizanov brejk u Kragujevcu!

Autor mondo.rs

Vaterpolisti Partizana poveli u finalnoj seriji vaterpolo plej-ofa srpskog prvenstva! Pobeda nad Radničkim 10:9.

Preokretom do pobede u Kragujevcu!

Partizan je pobedio Radnički 10:9 u prvoj utakmici finala prvenstva. Drugi meč se igra na Banjici 13.maja a šampion će biti ekipa koja ostvari tri pobede.

Radnički je vodio 3:0, ali je mladi tim Partizana, predvođen sjajnim golmanom Strajom Rističevićem, uspeo da preokrene. Imao je potom Partizan tri gola viška (8.5, 9:6), ali je Radnički zapretio, imao šansu za izjednačenje, ali su se crno-beli odbranili.

Odlična utakmica u bazenu "Park".

Radnički je bolje ušao u meč, iako je neposredno pred početak finalne serije plej-ofa uzdrmana novim odlaskom iz ekipe - Nikole Dedovića. Iako je domaćin imao visoko vođstvo od 3:0, mladi tim Partizana je, izgledao, stekao samopouzdanje kako je sezona odmicala. Pogotovo se to odnosi na sjajne utakmice protiv Crvene zvezde u polufinalu.

Sa odličnim Rističevićem na golu, ali i raspoloženim Lukasom Gilenom i Gavrilom Subotićem, Partizan se vratio u igru i preokrenuo.

U trećoj četvrtini Partizan je održavao vođstvo, a u samom finišu dolazi i do +3.

U uzbudljivoj završnici, Radnički nije iskoristio nekoliko prilika za izjednačenje, a Partizan se umešno odbranio.

Radnički - Partizan 9:10 (3:2, 1:3, 1:3, 4:2)

Zatvoreni bazen Sportskog centra „Park“.
Gledalaca: 800.
Sudije: Mladen Rak i Vlaho Radičević (obojica iz Dubrovnika).

Igrač više: Radnički 14 (6), Partizan 7 (4).
Dva igrača više: Radnički 1(1).

RADNIČKI: Živojinović, Toholj 1, Popović, Marković 1, Miličić 2, Vrlić, Ćirić, Basara 2,  Vuksanović, Joksimović, Stanojević, Petković 2, Đerković, Bogdanović 1. 

PARTIZAN: Rističević, Gilen 2, Mandić 1, Radojević, Subotić 2, Repanović, Gogov 1, Jakšić 2, Manojlović, Tanasković, Janković, Asanović 2, Lazić.

- PRVA ČETVRTINA -

PROGRAM FINALNE SERIJE

Finalna serija igra se do tri pobede (9, 13, 16. maja i eventualno 20. i 23. maja). Radnički će imati prednost domaćeg bazena u prvoj, trećoj i eventualnoj petoj utakmici.

Posle prve četvrtine Radnički je vodio 3:2.

Radnički je odmah na startu imao igrača više, ali ga nije realizovao. Međutim, Marko Petković potom dovodi Radnički u vođstvo, a iz drugog igrača više Dušan Marković donosi Radničkom dva gola viška. Radnički je potom imao još jednog uspešnog igrača više za 3:0.

Mogao je Radnički i od 4:0, ali je Ivan Basara promašio zicer, tačnije mladi golman Partizana Rističević je izvanredno reagovao.

U narednom napadu, Partizan postiže prvi gol preko Holanđanina Lukasa Gilena za 1:3, a potom još jedan gol za Partizan - Mateja Asanović.

- DRUGA ČETVRTINA -

Posle nekoliko neiskorišćenih napada sa obe strane, Partizan stiže do izjednačenja preko Gavrila Subotića (3:3) u situaciji sa igračem više.

Crno-beli su potom dali gol za preokret, ali je poništen zbog pravila "dva metra". U Narednom napadu, Radnički ponovo vodi - Nebojša Toholj za 4:3.

Imao je Partizan potom neiskorišćenog igrača više, ali je zato prvog narednog iskoristio. Opet Gavril Subotić - 4:4.

Partizan je potom prvi put poveo na meču - 5:4, opet Gilen!

Crno-beli su se potom odbranili u nekoliko navrata (uključujući i kad su imali igrača manje).

- TREĆA ČETVRTINA -

Tek u četvrtom minutu treće četvrtine viđen je prvi gol u tom delu igre. Marko Petković je svojim drugim golom, u situaciji sa igračem više, ponovo poravnao - 5:5.

Usledila je izvanredna akcija Partizana. Gavril Subotić je idealno pronašao Draška Gogova koji se sjajno snašao pred golom Radničkog - 6:5.

Nakon što se odbranio u situaciji sa igračem manje, Partizan dolazi do +2. Strelac za 7:5 bio je Mateja Asanović, koji je udarcem iz daljine iznenadio golmana Radničkog.

Fenomelani Rističević potom je skinuo još jedan "zicer" i time je svom timu otvorio novi napad koji je pretvorio u gol za vođstvo od 8:5 (strelac je bio Nikola Jakšić).

- ČETVRTA ČETVRTINA -

Miloš Miličić je odmah na startu poslednjeg dela igre smanjio prednost Partizana nakon napada sa igračem više - 6:8.

Ali, onda kapiten Partizana Dušan Mandić izvanrednim potezom, vraća tri gola viška - 9:6.

Radnički se potom ponovo približio Partizanu nakon što je imao veliku prednost - dva igrača više u bazenu. Strelac za 7:9 bio je Ivan Basara. A onda i novi gol Kragujevčana, posle kontre - Miličić na dodavanje Vuksanovića za 8:9.

Imao je Radnički i napad za izjednačenje, ali je Rističević ponovo briljirao. Na drugoj strani Nikola Jakšić je golom (lopta je prošla ispod ruke Živojinovića) odbio napad Radničkog - 10:8.

Sa igračem više, Radnički je ponovo smanjio na gol zaistatka. Strelac Ivan Basara 9:10.

Udarac Dušana Mandića nekako je ukrotio Živijinović, a potom je Radnički imao napad za 10:10. Međutim, odbranio se Partizan.

Radnički je imao 14 sekundi do kraja. Ali, neko je napravio faul u napadu. Partizan je odbranio vođstvo i pobedu!

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC